четвер, 21 березня 2019 10:01

Америка перекидає бомбардувальники до російських кордонів

Америка перекидає бомбардувальники до російських кордонів
Америка перекидає бомбардувальники в Європу. Фото: 5.ua

Пентагон перекинув у Європу шість ядерних бомбардувальників Boeing B-52 Stratofortress. Їх використають для військових навчань з європейськими союзниками і партнерами по НАТО.

Такий хід називають потужним сигналом Росії, що святкує п'ятий рік окупації українського Криму, повідомляє Голос Америки.

Авіаланка B-52 із американської бази "Барксдейл" прибула на британську базу ВПС "Ферфорд" наприкінці минулого тижня. З того часу бомбардувальники тренуються у різних завданнях по всій Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розмістили в Криму бомбардувальники

У понеділок чотири B-52 літали над Норвезьким і Балтійським морями, Естонією та над акваторією Середземного моря і Греції. Також провели навчання в Індо-Тихоокеанському регіоні і Європі, бомбардувальники літали в район на схід від Камчатки.

В цей час Росія продовжує нарощувати військову присутність у регіоні. США робить те ж саме. Але Європа не має достатньо засобів стримування. Є брак сухопутних і військово-морських сил, а також засобів ведення розвідки і спостереження.

"Зважаючи на модернізовану і дедалі агресивнішу конфігурацію російських сил, Єврокомандування рекомендує наростити наші сили", - каже глава Єврокомандування військ США Кертіс Скапаротті.

Бомбардувальник може нести бомби, міни та ракети загальною масою близько 32 т. Одна з модифікацій В-52 є абсолютним рекордсменом із дальності серед бойових літаків. Залишається основним літаком дальньої бомбардувальної авіації ВПС США поряд з B-1b Lancer.

Зараз ви читаєте новину «Америка перекидає бомбардувальники до російських кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути