вівторок, 14 липня 2020 21:32

Алкоголік убив вісьмох медсестер

Алкоголік убив вісьмох медсестер
Річард Спек сидить у суді ФОТО: Getty Images

Уночі 14 липня 1966-го Річард Спек убив вісьмох студенток-медсестер у Чикаго, США.

Спек прийшов у будинок, де жили дівчата. Погрожував їм ножем і пістолетом. Зв'язав і почав шукати у будинку, що можна вкрасти. Чоловік душив і різав жертв у різних кімнатах. Одній з дівчат, Коразон Амурао, вдалося сховатися під ліжком. Спек забув, скільки їх було.
Річард Спек був алкоголіком. До 25 років мав понад 20 арештів. Час від часу працював на вантажних суднах. Уночі 13 липня він дуже напився в кількох барах. П'яний пішов шукати, кого б пограбувати. Так потрапив у будинок, де жили медсестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модель стала останньою жінкою, страченою за вбивство

Спочатку він побачив трьох дівчат. Наказав їм піти у спальню. Там були ще троє. Зв'язав їх морськими вузлами стрічками з простирадл. Опівночі повернулися ще троє. Він зв'язав і їх. Обіцяв, що пограбує і не нашкодить.

Коли пограбував, почав убивати по черзі. Амурао боялася вилізти з-під ліжка до шостої ранку. Тоді викотилася на другий поверх і почала кричати, що потрібна допомога.

Поліції вдалося скласти досить точний портрет Спека за описом дівчини. Той переховувався у дешевому готелі. Спробував вчинити самогубство, але вижив. Його заарештували у лікарні.

Спека засудили до страти. Але в 1972-му смертну кару за убивство скасували. Вбивця мав відсидіти 400 років за ґратами. Помер від інфаркту у 1991-му.

16-річну Полін Рід викрали дорогою на танці 12 липня 1963-го у британському Гортоні. Це стало першим убивством Ієна Бреді і Міри Хіндлі, "Убивць з боліт".

Зараз ви читаєте новину «Алкоголік убив вісьмох медсестер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути