субота, 17 жовтня 2020 15:45

Алієв заявив, що Азербайджан взяв під контроль місто у Карабасі

Алієв заявив, що Азербайджан взяв під контроль місто у Карабасі
Армія Азербайджану взяла під контроль місто Фізулі. Фото: УП

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що азербайджанська армія захопила міста Фізулі у Нагірному Карабаху та 7 сіл району.

"Місто Фізулі звільнене від окупації, Фізулі – наш, Карабах – це Азербайджан! Сердечно вітаю весь азербайджанський народ з цієї нагоди! За тридцять років вірменської окупації у Фізулі не залишилося жодної цілої будівлі, зруйновані наші релігійні пам'ятники. Вірмени здирали покрівлі будинків, зносили віконні рами. Фізулі є свідком вірменського фашизму", - сказав Алієв, пише Sputnik

Генпрокуратура Азербайджану заявила, що загальне число жертв серед мирного населення Азербайджану внаслідок обстрілів армії Вірменії до полудня 17 жовтня досягла 60 осіб.

У суботу зранку Азербайджан заявив, що внаслідок обстрілу в ніч на суботу Вірменією другого за величиною азербайджанського міста Гянджі 12 людей загинули і понад 40 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Євросоюзі "надзвичайно стурбовані" продовженням боїв у Нагірному Карабаху

Речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що в напрямку Азербайджану з боку Збройних сил Вірменії не велося будь-якого виду вогню. Вона також заявила, що сили Азербайджану відновили ракетні удари по мирних поселеннях.

Про звільнення низки населених пунктів у Нагірному Карабаху оголосив президент Азербайджану Ільхам Алієв. Водночас прем'єр Вірменії Нікол Пашинян визнав відступ на двох напрямах і провал бліцкригу ворога.

Зараз ви читаєте новину «Алієв заявив, що Азербайджан взяв під контроль місто у Карабасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути