субота, 26 грудня 2020 12:05

Якщо Лавров віддав ікону, треба повернути її Україні - посол у Боснії та Герцеговині

Якщо Лавров віддав ікону, треба повернути її Україні - посол у Боснії та Герцеговині
Посольство України в Боснії і Герцеговині вимагаэ повернути старовинну українську ікону нашій країні. Фото: facebook.com/BalkanObserverforUkraine

Старовинну українську ікону, подаровану главі МЗС Росії Сергію Лаврову президентом Республіки Сербської Боснії і Герцеговини Мілорадом Додіком, повернути Україні закликали в посольстві України в Боснії і Герцеговині.

Про це посол України в Хорватії та за сумісництвом у Боснії та Герцеговині Василь Кирилич сказав у коментарі "Українській правді".

Від офіційного Сараєво очікують пояснень, як на територію Боснії і Герцеговини потрапила 300-річна українська ікона з окупованого РФ Луганська і яким чином її подарували Лаврову.

За словами посла, під час останньої зустрічі у місцевому МЗС у четвер боснійсько-герцеговинська сторона не надала відповіді на це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо вона вкрадена, хтось мусить сісти" - депутати Боснії про подаровану Лаврову українську ікону

"Відсутність відповіді або зволікання з нею дають підстави вважати незаконним переміщення ікони на територію Боснії і Герцеговини. Це питання є принциповим, і відповідь на нього має бути швидкою й однозначною. Не медійною, а офіційною. А якщо зроблено вже перший крок – повернуто ікону до Сараєво (ця інформація офіційно не підтверджена), то треба зробити другий – повернути її Україні", - заявив Кирилич.

Посольство України в Боснії і Герцеговині попрохало МЗС країни пояснити, чому главі МЗС Росії Сергію Лаврову подарували 300-літню українську ікону із Луганська

Прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила справу щодо передачі главі МЗС Росії Сергію Лаврову старовинної української ікони..

Зараз ви читаєте новину «Якщо Лавров віддав ікону, треба повернути її Україні - посол у Боснії та Герцеговині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути