Ексклюзиви
неділя, 05 грудня 2021 12:39

Акції проти обмежень через Covid-19 відбулися в Австрії, Німеччині та Нідерландах
4

Демонстранти тримають прапори та плакати під час маршу протесту проти обмежень через коронавірус та обов'язкову вакцинацію у Відні, 4 грудня
Фото: REUTERS
Демонстранти тримають прапори та плакати у Відні
Демонстранти стають навколішки після того, як поліцейські припинили акцію протесту у Франкфурті
Люди протестують проти нових заходів боротьби з рекордним сплеском заражень коронавірусом в Утрехті

Десятки тисяч протестувальників пройшли маршем кількома містами на північному заході Європи в суботу, 4 грудня.

Вони протестували проти обмежень через коронавірус, запроваджених на тлі сплеску захворювань. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві закінчилися акції протесту

Минулого місяця Австрія стала першою країною в Західній Європі, яка знову запровадила карантин, який триватиме 20 днів, і заявила, що з лютого зробить щеплення обов'язковими.

Деякі з більш ніж 40 тис. демонстрантів у Відні несли плакати з написами: "Я вирішу сам", "Зробимо Австрію знову великою" та "Нові вибори" - натяк на зміну трьох канцлерів протягом двох місяців.

Близько 1200 поліцейських задіяли. Також був контрпротест за карантин та обов'язкову вакцинацію, чисельністю 1500 осіб. Обидві акції дозволили відповідно до умов ізоляції Австрії.

У фінансовій столиці Німеччини, Франкфурті-на-Майні, поліція розігнала демонстрацію за участю кількох сотень людей за те, що вони не одягли маски або не дотримувалися соціальної дистанції. Правоохоронці використали палиці та перцевий газ після того, як на них напала група протестувальників.

У Берліні, де новий уряд має прийти до влади протягом кількох днів, невеликі групи зібралися, щоб протестувати після заборони великої акції. Німецькі політики засудили протест противників обмежень.

У нідерландському Утрехті 4 грудня понад 3 тис. людей вийшли на акцію проти нових Covid-обмежень, які в країні запровадили минулого тижня. Це перша велика демонстрація в Нідерландах проти заходів, які включають нічне закриття барів, ресторанів і більшості магазинів, щоб зупинити хвилю нових випадків Covid-19. Два тижні тому пройшли жорстокі протести після того, як уряд оголосив про плани заборонити більшості нещеплених людей можливість відвідувати бари, ресторани та інші громадські місця. Ці плани зустріли сильну опозицію у парламенті та ще не прийняті.

Зараз ви читаєте новину «Акції проти обмежень через Covid-19 відбулися в Австрії, Німеччині та Нідерландах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути