понеділок, 02 грудня 2019 10:48

Яблука, які не псуються майже рік

Яблука, які не псуються майже рік
Вивели новий сорт яблук в США. Фото: korrespondent.net

1 грудня, у США розпочали продаж штучно виведеного сорту яблук Cosmic Crisp, які зберігаються в холодному місці до року і не псуються. Про це повідомляє ВВС.

Дослідниця Кейт Еванс, яка працювала над розведенням яблук Cosmic Crisp в Університеті штату Вашингтон заявила, що це дуже хрустке яблуко, відносно міцне та має хороший баланс солодкого і терпкого, а також дуже соковите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали оригінальні ідеї їстівних букетів на подарунок

Вперше цей сорт був виведений у дослідницькому інституті в 1997 році після схрещування сортів Honeycrisp і Enterprise. За 22 роки влада дозволила продаж продукту. У регіоні вже посаджено 12 мільйонів яблунь, але фермерам забороняють вирощувати сорт за межами штату Вашингтон.

Як відомо, штат Вашингтон є найбільшим постачальником яблук в США, тоді як яблука другі за популярністю фруктом у американців після банана.

Новинкою цього року є сорт винограду Талдун. Вивів його запорізький селекціонер Михайло Гречко. Так назвав виноград через сорти, з яких його створили. "Батьками" є Талісман і Дунав. Талдун поспіває на два тижні раніше, ніж попередники. За 100 днів можна зривати врожай. Також солодкий на смак і має витягнуті ягідки малинового кольору.

Зараз ви читаєте новину «Яблука, які не псуються майже рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути