понеділок, 17 серпня 2020 10:41

"Я готова" - Тихановська записала відеозвернення до білоруського народу

"Я готова" - Тихановська записала відеозвернення до білоруського народу
Тиханоська готується стати новим лідером Білорусі

Світлана Тихановська, кандидатка в президенти Білорусі та головна суперниця Лукашенка, звернулася до білоруських громадян, заявивши, що готова виступити в якості національного лідера. Вона висловила свої співчуття та нагадала, що пам'ятає й оплакує кожного, кого втратили за тиждень боротьби із несправедливістю.

"Я плачу разом з вами — це неймовірна втрата для країни, бо полягли невинні люди. Нам необхідно підтримати їхні родини та назвати вулиці на честь героїв", - сказала Світлана.

Тихановська повідомила, що не хотіла бути політиком, але доля розпорядилася так, що опинилася на лінії протистояння зі свавіллям і несправедливістю. Проте вона дуже вдячна своєму народу, що віддали свої голоси за неї.

"Я готова взяти на себе відповідальність і виступити в цей період в якості національного лідера. Щоб країна заспокоїлася, увійшла в нормальний ритм, щоб ми звільнили всіх політв'язнів і в найкоротші терміни підготували законодавчу базу та умови для організації нових президентських виборів", - заявила Тихановська.

Тихановська розповіла, що попри весь тиск з боку влади народ не побоявся та обрав саме її.

"Моє серце щоразу наповнювалося любов'ю і гордістю, коли я дізнавалася, що на багатьох виборчих дільницях комісії чесно підраховували голоси, ігноруючи тиск з боку влади, і як співробітники силових структур складали щити до ніг звичайних мирних білорусів", - висловилась Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська готується оголосити себе президентом Білорусі - штаб

Вона звернулась й до силовиків, мовляв, якщо вони вирішать не виконувати злочинні накази і перейдуть на бік народу, білоруси пробачать їх, підтримають і в майбутньому не дорікнуть поганим словом.

"Я думаю, що ви самі прекрасно це знаєте та розумієте, адже ми одне ціле. Ми білоруси. Ми не маємо права піднімати один на одного руку. Ми повинні з холодною головою оцінювати те, що відбувається, поставити собі просте запитання, кому вигідно наше протистояння, і хто отримує з цього найбільшу користь для себе", - підкреслила Тихановська.

Центрвиборчком Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів. У чинного президента Олександра Лукашенка 80% голосів, у Світлани Тихановської - 10%. За даними ЦВК, на 14 серпня всього на виборах проголосували 5 818 956 осіб, під час дострокового голосування - 2 806 640 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Я готова" - Тихановська записала відеозвернення до білоруського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути