Ексклюзиви
середа, 02 вересня 2020 09:55

64-річна жінка пропливла 177 км без захисту від акул

64-річна жінка пропливла 177 км без захисту від акул
Діана Ньяд виходить із води на узбережжі Флориди / Getty Images

2 вересня 2013-го 64-річна Діана Ньяд уперше в історії перепливла Мексиканську затоку з Куби до Флориди без клітки проти акул. Вона пропливла 177 км від кубинської столиці Гавани до американського узбережжя Флориди, провівши у воді 53 год.

"У 60 років я серйозно задумалася, що зробила в житті. Звинувачувала себе за змарнований час, який прожила даремно, і зрозуміла, що мені бракує яскравої, екстремальної мети. Поставила собі таку", - розповідала Ньяд.

60-річна Діана вирішила зробити те, що раніше не вдавалося нікому - проплисти без зупинок з Куби до США без захисту від акул. В юності вона плавала, але в 29 років завершила спортивну кар'єру. Наступні 30 років була спортивним коментатором. Після 30-річної перерви знову почала тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший український талант установив новий рекорд у плаванні

Першу спробу зробила через пів року. Змушена була відступити через погану погоду. Через рік ще одна спроба провалилася, бо обпекла отруйна медуза.

"Опік такої медузи - не просто боляче пече шкіра. Він паралізує, починаєш задихатися і тонути", - казала Ньяд.

Вона врахувала ризик і для наступного запливу у вересні 2012-го приготувала спеціальний костюм з нейлону, що захищає від медуз. На середині дистанції їй знову довелося перерватися - почався шторм. До того ж одна з медуз усе-таки обпекла їй обличчя. Жінка вдосконалила костюм - додала до нього силіконову маску, нейлонові рукавички і шкарпетки.

31 серпня 2013-го Діана увійшла в океан біля берегів Гавани. Її супроводжував човен, обладнаний спеціальним електромагнітним відлякувачем акул. У 64 роки Діана провела в океані понад 2 доби. І досягла мети.

"Для мене досягнення - більше, ніж просто рекорд. Головне - відтоді як мені виповнилося 60, почуваюся живішою, ніж була останні 30 років. Тепер розумію, що на повну проживаю своє єдине і безцінне життя", - сказала Ньяд.

Зараз ви читаєте новину «64-річна жінка пропливла 177 км без захисту від акул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути