понеділок, 30 вересня 2019 15:44

4 країни підтримали Україну та бойкотуватимуть відкриття сесії ПАРЄ

4 країни підтримали Україну та бойкотуватимуть відкриття сесії ПАРЄ
Про рішення не брати участь у відкритті сесії грузини повідомили до проведених консультацій Фото: ukrinform.ua

Делегації Литви, Латвії, Естонії та Грузії сьогодні не братимуть участі у відкритті осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це у Facebook повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Консультації у Страсбурзі із колегами з групи Балтік+ (Литва, Латвія, Естонія та Грузія). Ухвалили такі спільні рішення: не брати участі в заходах із відзначення 70-річчя Ради Європи, не брати участі у відкритті сьогоднішньої сесії о 12:00, провести зустріч із французьким держсекретарем мадам Моншален, після цієї зустрічі знову провести консультації про подальші спільні дії", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я знаю, як спілкуватися з росіянами – глава української делегації в ПАРЄ

Про рішення не брати участі у відкритті сесії грузини повідомили до проведених консультацій. Гончаренко зазначив, що до Києва приїде для консультацій президентський комітет ПАРЄ, до складу якого входять президент ПАРЄ та лідери політичних груп Парламентської асамблеї.

Україна на знак протесту відмовилась відправляти нову делегацію на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи на знак протесту проти повернення Росії. Протягом проведення сесії Україна проведе консультації із партнерами для винайдення спільних підходів до ситуації із безумовним поверненням Росії до ПАРЄ, а також закликала провести розширені консультації з цього питання. ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до організації.

Зараз ви читаєте новину «4 країни підтримали Україну та бойкотуватимуть відкриття сесії ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути