Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 06:07

200 тис. летючих лисиць оселилися в центрі міста - вражаюче відео

Автор: 9 News
  В центрі міста оселилося близько 200 тис. тварин
В центрі міста оселилося близько 200 тис. тварин

Місто Чартерс-Тауерс в австралійського округу Квінсленд окупували летючі лисиці, також відомі як фруктові кажани.

Шокуюче відео, котре набуває популярності в інтернеті, опублікували BBC.

Близько 200 тис. летючих мишей заполонили центральну частину міста, стверджує мер міста Ліз Шмідт. "Це щось із ряду нічних жахіть", говорить вона.

Автор: 9 News
  Місцеві мешканці вийшли на мітинг
Місцеві мешканці вийшли на мітинг
Автор: 9 News
  Лавки вкриті кажанячим послідом
Лавки вкриті кажанячим послідом

Нашестя летючих тварин порівнюють із чумою. Говорять, кажанів більше, ніж колись бачили раніше. Місто кожного року потерпає від їх нашестя.

Лавки, сміттєві баки та інші предмети під деревами вкриті шаром кажанячого посліду, повідомляє 9news.

Мешканці почувають себе некомфортно і закликають до дій. Жінки говорять, що вони бояться відпускати дітей гуляти на подвір'я. На огорожах висять плакати "Кажани мають піти".

Люди вийшли на мітинг, закликаючи захистити їх від нашестя.

Центральні парки були закриті на вихідних, повідомляє ABC. Люди говорять, що знаходять мертвих летючих лисиць на своїх подвір'ях.

"Ми відстрілюємо кенгуру, відстрілюємо крокодилів, відстрілюємо усіх інших. Причина, з якої ми це робимо – потреба тримати на контрольованому рівні. Таким чином вони не становитимуть загрозу суспільству," - говорить місцева мешканка.

Еколог Джон Лулі, котрий займається питаннями летючих лисиць, стверджує: тварини є важливими запилювачами і їх треба залишити у спокої. Попереджає – якщо стаю спробувати розігнати, вона розділиться і оселиться в інших містах. Наголошує – чим більше ганяють тварин, тим більш стурбованими вони стають. Рекомендує залишити їх у спокої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці шукають холодильники для кажанів

"Ризик для здоров'я не такий великий, як його зображують", - говорить Лулі. 99% подряпин і укусів минають безслідно. Найбільш небезпечна для людини хвороба, із тих, котрими хворіють летючі лисиці, – вірус сказу.

Наголошує, що коней треба прищепити від вірусу Ніпах (серед іншого, характеризується енцефалітом). Вони після контакту з кажанами стають носіями захворювання.

Експерти намагаються розробити способи контролювати міграцію летючих лисиць: встановити сітки та перепони і замінити дерева. Використання вертольотів та обкурювання димом виявилося неефективним.

У Києві в мікрорайоні Берковець врятували кажана з величезними вухами. Місцеві жителі вирішили прибрати в погребі свого будинку, а там в трилітровій банці з-під солоних огірків лежав кажан з величезними вухами.

Зараз ви читаєте новину «200 тис. летючих лисиць оселилися в центрі міста - вражаюче відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути