Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 11:43

2 млн грн на бункер та відмова від солодощів: як росіян готують до ядерної війни

2 млн грн на бункер та відмова від солодощів: як росіян готують  до ядерної війни
російські ЗМІ масово випускають матеріали, як підготуватися до ядерного удару Фото: i.ytimg.com

Через напружену ситуацію у Сирії російські ЗМІ почали випускати матеріали, присвячені можливому військовому конфлікту Росії та США. Наприклад, про те, які продукти брати в бомбосховище.

Про що йшлося у цих публікаціях та сюжетах, пише meduza.

У сюжеті каналу "Росія 24" глядачам розповіли про "роздування істерії", майбутню Третю світову та дали поради, як не піддаватися паніці. Також йдеться про те, які продукти варто і не варто брати з собою в бомбосховище. Головний висновок: доведеться обходитися без солодощів, бо вони посилюють спрагу, а вода - найцінніший ресурс.

Одне із російських інтернет видань опублікувало добірку порад з виживання після ядерного удару. На початку статті також йдеться про "напади страху та істерії" у соцмережах через можливий початок "ядерного апокаліпсису". Автор визнає, що "градус параної в повітрі різко підвищився".

У матеріалі радять ховатися в метро та наводять приклади станцій із хорошою вентиляцією і дверима, які закриваються.

Петербурзьке видання 47news випустило репортаж з бомбосховища, точніше, із "захисної споруди цивільної оборони на 1200 переховувань". Розповідається про те, що людям доведеться спати на голих лежаках без матраців та підголівників. Появу огляду автор пояснює так: "Раз вже в заголовках між Путіним і Трампом замигтіло слово "війна", то ми спустилися в притулок для мирного населення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Балтійським морем розбився військовий вертоліт РФ

Ще один матеріал про бункери вийшов 11 квітня в "Московському комсомольці". Пишуть про вартість будівництва притулку. Повідомляють, що на повноцінний бункер доведеться витратити не менше 5 млн рублів (майже 2 млн грн. - Gazeta.ua).

Інше місцеве видання "Мойка78" підготувало огляд петербурзьких притулків. Автор знайшла підвал за 358 тис. рублів у місяць і бомбосховище за 125 млн рублів.

Президент США Дональд Трамп написав у своєму twitter, що Росія повинна готуватися до запуску ракет США. Вони будуть гарні, нові й "розумні".

Зараз ви читаєте новину «2 млн грн на бункер та відмова від солодощів: як росіян готують до ядерної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути