Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2020 18:11

12-річна дівчинка вчинила самогубство – її обзивали і інтернеті
6

 Чарлі Паттерсон / NCJ Media
 Чарлі Паттерсон / NCJ Media
 Похорон Чарлі Паттерсон / NCJ Media
 Похорон Чарлі Паттерсон / NCJ Media
 Похорон Чарлі Паттерсон / NCJ Media

У шотландському Нортумберленді поховали 12-річну школярку, яка 1 жовтня заподіяла собі смерть через онлайн-цькування однолітків.

Чарлі Паттерсон вже пробувала двічі скоїти самогубство в листопаді 2019-го та березні 2020-го. Тоді вдалося врятувати. Батьки звернулися до державної служби психічного здоров'я - їм відповіли, що черга до державного дитячого психіатра біля 3-х років. Зараз вимагають реформи психічної допомоги для дітей і підлітків. Про це пише британська The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річна дівчина викинулась з вікна

"Під час ізоляції було особливо важко. Після того, як Чарлі вперше спробувала накласти на себе руки, ми відвідали лікаря. Той порадив вести щоденник почуттів. У березні, коли школярка знову поранилася, "Служба психічного здоров'я дітей і підлітків" повідомила, що нам слід чекати в черзі допомоги до 3-х років. Це було жахливо неадекватно. Ніхто не має проходити через те, що ми пройшли. Хочемо, щоб цього не сталося з іншими сім'ями", - каже мати дитини.

Батьки забрали в дитини телефон, щоб не читала образливих повідомлень від однолітків. Проте нетбук використовувала для навчання онлайн, тож його залишили.

Дівчинка була активною, любила тварин, особливо коней, музику, додаток Тік-Ток, лазити по деревах і кататися на велосипеді.

Мати дівчинки закликала владу прийняти закон, щоб діти, які мають психологічні проблеми, швидко отримували допомогу.

Однолітки прозивали її лесбіянкою, емо, дивакуватою.

Після першої спроби самогубства однолітки зі школи писали: "Ти така ніяка, що навіть не можеш убити себе як слід. Єдиний спосіб, щоб ваша родина була щаслива - якщо ти помреш".

Отримувала образливі повідомлення в Facebook і WhatsApp. Спочатку мати заблокувала всіх, хто відправляв неприємні повідомлення, і, врешті, забрала телефон. Але цього виявилося замало.

Школа, де вчилася дівчинка, почала з кількома агентствами розслідування обставин смерті.

Зараз ви читаєте новину «12-річна дівчинка вчинила самогубство – її обзивали і інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути