Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2012 00:30

Жителі дев'ятиповерхівки не хочуть платити за ліфт

У райцентрі Іллінці в 9-поверхівках не працюють ліфти. Будинки номер 11 та 13 розміщені на вул. Карла Маркса в центрі міста навпроти базару. Там 288 квартир, де живуть майже тисяча людей.

— Ліфт не працює понад 25 років і далі не працюватиме. Бо ніхто не хоче платити за його обслуговування й утримання ліфтера, — говорить 25-річний Максим Кравчук із сьомого поверху. — Усі привикли обходитися без нього. Воно тяжко кілька разів туди-сюди бігати по сходах, зате корисно для здоров'я. Тільки бабушок шкода.

У під'їздах немає місця для дитячих колясок.

— Оце найтяжче — ту каляску волокти туди й назад. Бачила як моя сусідка з восьмого поверху, Вероніка Кухнівська, мучилася. Спочатку звозила каляску, а потом бігла в квартиру за дитиною, — каже 23-річна Тетяна Малашевська.

У міськраді підрахували, що на ремонт ліфтів потрібно майже 200 тис. грн.

— В Іллінецькому бюджеті таких коштів немає, — каже мер Сергій Яременко, 56 років. — Треба встановити мотори. Ці будинки збудовані 30 років тому для працівників компресорної станції. Ліфтового господарства в місті немає, тому найняли механіка, виділили йому житло. Але він спився, і ліфти занепали. Нового спеціаліста я знайшов. Але половина жителів не хочуть платити за ліфт.

Вартість обслуговування ліфта залежить від площі квартири. За кожен квадратний метр потрібно платити 44 коп.

Зараз ви читаєте новину «Жителі дев'ятиповерхівки не хочуть платити за ліфт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути