четвер, 10 березня 2011 18:23

У маршрутці встановили веб-камери

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Пасажир маршруту №31 роздивляється веб-камеру, яку встановили у салоні кілька тижнів тому. Це єдина маршрутка у Вінниці, де є відеозйомка
Пасажир маршруту №31 роздивляється веб-камеру, яку встановили у салоні кілька тижнів тому. Це єдина маршрутка у Вінниці, де є відеозйомка

В одному з автобусів "Богдан" на маршруті №31 Електромережа–Тяжилів у Вінниці встановили дві веб-камери.

8 березня о 9.15 до салону заходить літня жінка. Намагається підняти великі базарні сумки. Їй допомагає син.

— Шо це за пространство таке мале? Ні сумку запхнути, ні самій пропихнутися, — починає вона. Речі не поміщаються між сидіннями, ставить їх у проході.

— Заберіть свої сумки. Людям немає як пройти, — кричить водій.

Жінка починає сваритися. Син смикає її за рукав, тицяє на оголошення: "Увага! В салоні ведеться аудіо- та відеозйомка". Обоє  перелякано роздивляються веб-камеру, що висить поруч із водієм та спрямована на салон.

— А де це відео покажуть? — запитує пасажирка.

— Ці камери для того, щоб моє начальство спостерігало, чи ми не обманюємо. Скільки людей сідає, яка наповнюваність автобуса, — відповідає водій 32-річний Олег Качкур. — Мені з цим відеозаписом добре. Друга камера трохи дорогу захватує. Якщо виникають проблеми з даїшниками, завжди можна довести свою правоту.

Запис зберігається на невеликому портативному комп'ютері.

— Може записувати безперестанно протягом двох місяців, — продовжує Олег. — Пасажири зазвичай не звертають уваги на ці камери. Буває, що розпитують. Деякі навіть сідають спеціально перед камерою, махають ручкою. Це ще й для дисципліни буйних пасажирів. Заходить, наприклад, п'яний. Починає дебоширити. Я йому спокійно пояснюю, що запис може побачити міліція, якщо той не перестане погано поводитися.

28-річний Володимир Желіховський, юрист з адвокатської контори "Вежа", каже, що відеоспостереження у салоні маршрутного таксі не порушує прав людини:

— Камери спостереження є біля магазинів, усередині них. Людей попередили оголошенням, що ведеться зйомка. Якщо комусь це не подобається, можна вийти і почекати іншу маршрутку.

Зараз ви читаєте новину «У маршрутці встановили веб-камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути