понеділок, 26 серпня 2013 06:15

Школярам дадуть безкоштовні проїзні

За два тижні до навчального року Вінницька міська рада вирішила реорганізувати школи №1, №25, №10. 25-та стане спеціалізованою, де навчатимуться учні 1-4-х класів. Туди переведуть дітей зі школи-гімназії №1. Старшокласники із 25-ї підуть у 10-ту, а з ними — й учителі.

— Ми шоковані таким рішенням, — розповідає 30-річна Тетяна Лавренюк. — Спеціально зняли квартиру поряд, щоб малому було зручно добиратися до школи. Я у декретній відпустці. Виховую маленьку донечку. Нас по суті перевели в інший мікрорайон міста. Та ще й спеціально пізно повідомили, щоб не змогли забрати документи і віддати дітей в інші навчальні заклади в центрі.

Каже, що перед школою з батьків зібрали гроші на новий плазмовий телевізор у клас.

— Думали забрати його, а нам не дають. Пояснюють: телевізор перейде п'ятикласникам, які теж на нього здавали гроші, — продовжує Тетяна. — Обіцяли віддати всі меблі, тепер дають лише парти. Навіть дошку не віддали. Вчителі ще не бачили класів. Ключі отримають 28 серпня. Що там робиться, ніхто не знає.

Усім учням, яких перевели в нову школу, обіцяють видати безкоштовні проїзні на весь навчальний рік.

— Але ніхто не врахував, що першачків возять і забирають батьки, — пояснює Тетяна. — До того ж чиновники розказують батькам, що проїзні дадуть на місяць-два, тобто на період адаптації.

— Повідомили про таке рішення у серпні тільки через те, що раніше не бачили наповненості класів. У липні чітко було видно, хто куди подав документи. Виявилося, що перша школа переповнена. А 25-та і 10-та навпаки незаповнені учнями, тому вирішили створити новий заклад лише для молодших школярів. Додатково відкриємо дитячий садок, приміщення якого вже звільнилося, — розповідає 55-річний Володимир Буняк, директор відділу освіти міської ради.

Депутат міської ради Володимир Базелюк подав заяву в місцеву прокуратуру, щоб рішення міськради визнали незаконним. Батьки трьох шкіл вийшли на акцію протесту.

— Міськрада мала спочатку спитати дозволу в батьків на переведення дітей, а не ставити їх перед фактом, — говорить Володимир Базелюк. — Прокуратура повинна оскаржити це рішення. Якщо нічого не вийде, батьки готові зірвати навчання у школі на початку року.

Зараз ви читаєте новину «Школярам дадуть безкоштовні проїзні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути