Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 06:30

Рейдери збираються захопити підприємство з переробки металу

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Працівники підприємства ”Дніпровторстальмет” годину простояли біля облдержадміністрації. Просять захистити від рейдерського захвату їхню фірму
Працівники підприємства ”Дніпровторстальмет” годину простояли біля облдержадміністрації. Просять захистити від рейдерського захвату їхню фірму

9 серпня зранку під Вінницькою облдержадміністрацією зібралися близько 20 пікетувальників. Тримають транспарант "Захистимо від рейдерів "Дніпровторстальмет".

— Таке враження, що 1990-ті повернулися. Бо як інакше пояснити, що в правовій державі можна запросто захопити підприємство? — кажуть працівники "Дніпровторстальмету". — Якщо влада нас не підтримає, ми всі на вулиці опинимся. А зараз дуже важко з роботою в Україні. До того ж у нас багато людей, яким до пенсії залишилося рік-два. Таких узагалі нікуди не хочуть працевлаштовувати.

У травні 2012 троку директор товариства Андрій Федотов випадково дізнався про позначку в Державному реєстрі. Мовляв, утрачені оригінали установчих документів.

— Директор зразу ж звернувся до державного реєстратора, — розповідає адвокат Оксана Костенко. — З'ясувалося, що на підставі підробленої довіреності невстановлені особи звернулися до реєстратора. Просили надати їм дублікат утрачених установчих документів. Насправді ми документів не втрачали, вони є в наявності по сьогоднішній день.

Натомість зловмисники намагаються внести зміни в Державний реєстр, щоб потім поміняти власників і отримати доступ до майна товариства.

— Це класична схема рейдерського захвату. Спочатку "губляться" справжні документи, а потім знаходяться інші, де записаний новий власник, — зазначає Костенко. — Тому працівники вирішили звернутися до органів місцевої влади, щоб привернути увагу до цієї проблеми. А також передати звернення до президента України з проханням допомогти підприємству захиститися від зловмисників. Щоб не втратити "Дніпровторстальмет" та свої робочі місця. Через судову тяганину майно підприємства заарештували. Люди в підвішеному стані. Дехто вже знайшов іншу роботу, не витримав психологічного напруження.

За півгодини до пікетувальників виходить заступник губернатора Вінницької області Григорій Дерун. Пропонує ініціативній групі пройти в його кабінет.

— Щоб не було враження, що у нас тут політична акція, — зауважує. — А там ми спокійно поговоримо і знайдемо шляхи вирішення цього питання.

Там домовилися, що ініціативна група зробить копії всіх документів, а заступник губернатора триматиме справу на контролі.

Підприємство "Дніпровторстальмет" працює з 2004 року. Центральний офіс розташований у Вінниці. Має майже 20 філій по всій Україні, де працюють 130 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Рейдери збираються захопити підприємство з переробки металу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути