четвер, 09 квітня 2009 20:12

Невідомий звір загриз 25 псів

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Віктор Бриліцький із села Лемешівка Калинівського району показує 2-метровий цеп та припон, на якому прив’язував пса у дворі. Каже, не чув його гавкоту
Віктор Бриліцький із села Лемешівка Калинівського району показує 2-метровий цеп та припон, на якому прив’язував пса у дворі. Каже, не чув його гавкоту

"Скоро в селі собак не стане, щось гризе їх, — бідкається 34-річна Надія у магазині села Лемешівка Калинівського району. — Кажуть, нападає якесь таке лахмате сіро-чорне, з великими лапами, розміром у кулак".

Із січня жителі Лемешівки знаходять вранці своїх псів мертвими. У тварин перегризене горло, роздертий шлунок та вуха. Вже загинуло 25 тварин.

— Мій Топік був на прив"язі, на двометровому цепі з припоном, — каже місцевий житель Віктор Бриліцький, 70 років. — Вийшов уранці, а все подвір"я у крові. Пес лежить мертвий, на голові здерта шкіра. А я навіть не чув його гавкоту вночі.

Чоловік запідозрив у розправі домашнього пса сусіда Вадима Лобзуна. Той запевняв, що не спускає його на ніч. За тиждень і сусідського собаку щось роздерло. Бриліцькому довелося вибачатися перед Лобзуном.

У селі припускають, що собак у дворах роздирає вовк.

— Може, якийсь мутант, а може, схрестилася собака з вовком, — кажуть місцеві. — Чомусь частіше нападає на кобелів. Але загинули й кілька сучок, одна навіть із цуценятами.

— Якийсь маніяк — душить і не їсть, — говорить Тамара Хоменко, 65 років. — Я бачила ввечері на подвір"ї великого собаку, як теля. Грався з моїм. Надворі в мене свєт горить всю ніч. Видно було. А на ранок знайшла свого Кузю мертвим. А в Наталки Сінельнікової серед білого дня щось напало на пса. Вона бачила, що було схоже на вовка. Навіть визивали участкового, бо боялися на двір вийти.

Люди зверталися по допомогу до сільського голови Віктора Проценка, 53 роки. Просили вистежити і застрелити звіра. Голова відповів, що на це треба мати дозвіл.

— У нашій місцевості вовки не водяться. Але якщо вдруг щось схоже побачите, то треба звертатися в сільську раду, — радить головний ветеринар району Юрій Лисак. — До нас звертаються, якщо в село забіг лис і когось загриз чи покусав. Тоді ми проводимо експертизу на виявлення сказу.

Головний мисливець Калинівського району Володимир Даценко упевнений, що псів роздирає здичавілий собака. Тварини живуть у норах в лісосмугах.

— Я не можу сказати, чого нападає тільки на собак, а птицю не чіпає, — каже Даценко. — То точно не вовк, бо він з"їдає свою жертву. Якщо люди звернуться, щоб вистежити і застрелити звіра, то ми влаштуємо засідки поблизу села.

Неподалік Лемешівки у лісі є скотомогильник. Розповідають, що саме там оселилися здичавілі собаки.

Зараз ви читаєте новину «Невідомий звір загриз 25 псів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути