Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 17:57

На м"ясокомбінаті півроку не дають зарплати

Із понеділка під стінами вінницького м"ясокомбінату стоять працівники. Вимагають, аби їм віддали зарплатню.

— Уже півроку не отримуємо грошей. Тільки обіцянками годують, — каже 40-річний Володимир Нагорняк. — Із заводу вже вивезли всю продукцію. Тепер почали вивозити обладнання. Причому його не просто продають, а ріжуть просто на заводі й вивозять як брухт.

Людей на територію не пускають. Директор підприємства Надія Іванова на телефонні дзвінки не відповідає. Працівники говорять, вона не з"являється на роботі кілька тижнів.

— Два місяці сиділи у відпустках за свій рахунок. Коли звернулися до директорки, щоб вона знову підписала нам відпустки, відмовила, — розповідає Галина Марценюк, 36 років. — Перед Новим роком керівництво закупило нові станки для виготовлення тушонки. Тоді й перестали нам платити зарплату. Пояснювали — мають розрахуватися за апаратуру. Тепер виходить, що працювали задарма.

Опівдні у вівторок працівники принесли драбину. Через огорожу з протилежного боку від прохідної перелізли шестеро жінок. Хотіли подивитися, що з обладнання залишилося в цехах. На території заводу працівниць помітив охоронець, вивів за прохідну.

До людей вийшов головний інженер Олег Войтко.

— Метал ріжемо для того, щоб мати гроші. Тоді відповідно і отримаєте зарплату, — говорить. — Її треба було забирати тушонкою, коли  пропонували. А тепер доведеться чекати, доки продамо метал та отримаємо кошти. Скільки часу займе ця процедура — невідомо.

Колектив місяць тому написав заяву до обласної прокуратури. Відповіді й досі нема.

Середня зарплата на м"ясокомбінаті — 1300–1500 грн. Зупинилося підприємство три місяці тому. Керівництво пояснило, що працювали у збиток, бракувало сировини для переробки. Випускали переважно тушонку.

Зараз ви читаєте новину «На м"ясокомбінаті півроку не дають зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути