четвер, 26 березня 2009 17:45

Масаж із медом очищує шкіру

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Масажистка Ольга Ліховід робить масаж із медом Наталії Шевчук. Жінка запевняє: мед поліпшує кровообіг
Масажистка Ольга Ліховід робить масаж із медом Наталії Шевчук. Жінка запевняє: мед поліпшує кровообіг

37-річна вінничанка Наталія Шевчук ходить на масаж із медом. Він допомагає розслабитися після робочого дня. Цю процедуру здебільшого обирають жінки. Хтось хоче схуднути і позбутися целюліту, хтось — відпочити й омолодитися.

— Масаж захищає шкіру від старіння. Допомагає зняти стрес, виводить токсини, добре впливає на нервову систему, — роз"яснює спеціаліст вінницького спа-салону Ольга Ліховід, 35 років. — Мед покращує циркуляцію крові, насичує організм киснем.

Перед масажем пацієнт приймає душ, щоб розкупорилися пори. Так краще очищується шкіра. Ольга накладає на спину дві-три ложки теплого меду й активним поплескуванням втирає його у шкіру. За кілька хвилин спина клієнтки стає червоною, мед перетворюється на грудочки.

— Спочатку болить, але через кілька сеансів неприємне відчуття минає, — пояснює масажист. — Мед відлущує мертві клітини . Після масажу шкіра стає пружною, шовковою. Дивіться, показує на Наталії, аж пушкове волосся піднялося. А ще нормалізується тиск і пісок виходить.

Процедура триває від 15 хв. до 1,5 год. Натуральний мед масажистка купує на вінницькому ринку.

Ольга Ліховід іноді робить обгортування тіла медом із сіллю. Цей лікувальний масаж найкраще підходить тим, у кого ревматизм, простудні захворювання чи просто протягло  шию та плечі. Сеанс коштує 100 грн за год. Роблять його кілька разів на тиждень, бажано у холодну пору року. Влітку почервоніння на шкірі тримається кілька днів.

— Зазвичай достатньо п"яти процедур. Хоча кожен сам визначає для себе, — каже Ліховід.

Не рекомендують робити масаж тим, хто має захворювання шкіри, висипання та ранки на тілі, не любить запах меду чи має на нього алергію. Вагітним треба правильно вибирати зони і спершу проконсультуватися з лікарем.

Зараз ви читаєте новину «Масаж із медом очищує шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути