Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 07:45

Лежачих поліцейських ставити заборонили

Щороку в Райгороді стається одна-дві аварії зі смертями.

— Дорога вузька, однобічна і сильно завантажена транспортом. Раніше в нас стояло ДАІ в центрі, то машини їхали селом помаленько. А зараз не стоїть, і автівки їдуть по 120 кілометрів, тільки вітер свище, — каже сільський голова 56-річний Віталій Олійник. — Щоб уникнути аварій треба розширяти дорогу. Встелити хороший асфальт. У 2000-х казали, що є проект, аби перенести трасу в об'їзд села, це було б дуже правильно, але грошей на будівництво об'їзної нема. Просили в начальства області зробити лежачих поліцейських перед школою. Сказали, шо не можна бо тут важлива і дальня траса проходить, а з тими поліцейськими треба тормозити вночі.

Віталій Олійник працював лікарем 30 років. На аварії, що стаються в селі, виїжджає особисто.

— Місцеві дзвонять у ДАІ, а ті вже на "скору". Мені диспетчер звідти повідомляє треба моя присутність чи ні. Як сам бачу аварію обов'язково стаю або місцеві дзвонять. Восени біля сусіднього села Червоне машина впала в кювет. Я саме їхав на свому авто. Дощ був, слизько, водій не справився з керуванням. Живий лишився, доки приїхала "швидка" зупинили йому кровотечу. Найстрашніша аварія сталася, коли розбилися віруючі. 10 трупів зразу, то було жахливо. Змінити назву села ніколи не планував. Це складна процедура, та й не змінить це нічого.

2 пам'ятники загиблим в аваріях людям зареєстровано в селі. Один із них двом загиблим мотоциклістам, другий водію, який розбився легковиком. Щоб установити пам'ятник треба написати заяву з проханням до сільської ради, в якій обов'язково пояснити для чого той пам'ятник потрібен.

Зараз ви читаєте новину «Лежачих поліцейських ставити заборонили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути