Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 18:11

Котли компанії "Дефро" є альтернативним джерелом енергії

Усе більше споживачів обирають газогенераторні котли на твердому паливі. Їх   робота основана на принципі піролізного горіння.

— В асортименті нашої продукції представлені котли компанії "Дефро", — говорить директор фірми "Дахкомплект" Сергій Сивак, 30 років. — Вони мають переваги, характерні для теплогенераторів на твердому паливі. Це автономність функціонування, екологічна безпека, висока продуктивність і зручна система регулювання. Ця система дозволяє прискорювати або уповільнювати процес горіння.

Газифікацію деревини вже давно застосовують у великих установах, призначених  для обслуговування промисловості.

— При потраплянні кисню розігріта деревина розкладається на декілька складових: пар, смолу, вуглець і масла, — продовжує Сергій Петрович. — Потім утворюється оксид вуглецю. А він і є головним компонентом при горінні. Від розкладання смоли та масла утворюється водень і метан. Уся ця суміш має природну теплоутворювальну здатність.

Використання такого обладнання знижує витрати на обігрів у 1,5–2 рази, якщо порівняти з вугіллям, у п"ять–вісім разів — порівняно з соляркою, та у 12–17 разів у порівнянні з електрикою.

— У моїх батьків в селі немає газу. І для електричного котла немає підводки трифазної лінії, — розповідає вінничанин 41-річний Олег Мельник. — То цей котел для нас просто знахідка. Економний, зручний у користуванні. Ще й регулювати температуру можна!

Котел економний, зручний у користуванні

Сучасні котли такого типу обладнані вентилятором і блоком керування. Конструкція котла дозволяє робити і верхню, і нижню засипку продуктів горіння.

— Сталеві котли в нас представлені в широкому асортименті. Переваги такого обладнання полягають у його здатності швидко нагріватися і більш точно підтримувати заданий температурний режим, — зазначає Сергій Сивак. — Порівняно з котлами поверхневого горіння, котли такого типу виробляють гази без токсичних домішок. Для горіння в них використовують сухі поліна, тріски, обрізки та інше сухе паливо. Про правильність підібраного палива можна судити з полум"я — воно має бути білого кольору.

Для відводу димових газів у задній частині котла передбачений спеціальний отвір. Покращені експлуатаційні якості в просторі між котлом і його корпусом забезпечує спеціальний ізоляційний матеріал.

Деякі водонагрівальні котли обладнані мікропроцесорним блоком керування. Він дозволяє рівномірно використовувати приток повітря, забезпечувати постійний контроль за температурою води в котлі та регулювати роботу вентилятора. Сучасні блоки керування розраховані на роботу з температурами до 900°С у постійному режимі, гранична температура 950°С. Щоб не перевищився допустимий рівень, температурний блок включає та виключає автоматичний надув повітря.


м. Вінниця, вул. Чехова, 25.

Тел.: (0432) 69 07 08, (067) 754 54 34.

Зараз ви читаєте новину «Котли компанії "Дефро" є альтернативним джерелом енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути