понеділок, 20 червня 2011 06:00

Картини з вовками купують для спальні

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Директор вінницького магазину ”Глазур” Наталія Коломієць показує фабричний гобелен з ведмедями. Такий коштує близько 400 гривень. Їх купують часто
Директор вінницького магазину ”Глазур” Наталія Коломієць показує фабричний гобелен з ведмедями. Такий коштує близько 400 гривень. Їх купують часто

— Знаєте, чим відрізняється хороша картина від поганої? — питає вінницький художник Володимир Козюк, 40 років. — Якщо ви купили картину в галереї чи на аукціоні за 100 тисяч гривень, а потім принесли на інший аукціон і у вас її купили хоча б за 20 тисяч — це хороша картина. А якщо за картину не дають і п'ятої частини її вартості, — погана. Як такої моди на картини немає, є та, яку нав'язують.

Митець каже, що у Вінниці попит на пейзажі.

— Це завжди актуально. В офіси підійде абстрактна картина. Але майстрів абстракції небагато. А народ не може відрізнити, де гарний майстер наляпав фарби, а де не дуже гарний. 90 відсотків людей не розуміються на живописі. А з тих, хто розуміється, — відсотків три, які мають гроші, щоб купити полотно. Тому люди не шукають галерей, а купують китайські гобелени на базарах. Зараз художні інститути, училища вчать митців креативно думати. Але за цією креативністю втратилась основа, коли на картині вода виглядає водою, дерева — деревами, а будинок — будинком. Сьогодні немає дефіциту покупців, є дефіцит хороших картин.

У Вінниці картини художників можна придбати на виставках у краєзнавчому і художньому музеях, галереї "ІнтерШик" та виставковій залі вінницького художньо-виробничого комбінату. Репродукції  продають у центральному універмазі, на центральному ринку та торговельно-розважальних центрах "МагіЦентр", "МагіГранд" та "МегаМол".

— Рік тому в моду ввійшли чорно-білі картини, — розповідає Володимир Крикливий, 45 років. Він торгує репродукціями у центральному універмазі. — Їх беруть для офісу. Добре йдуть знамениті сюжети — Париж, Лондон. Пасують до офісного приміщення також сюжети міст — вулиці, вечірня пора. Для спальні завжди беруть когось у парі — лебедів, дівчину з хлопцем. Уже два роки актуальні вовки. Це найвірніші звірі. Якщо людина, ідучи в гості, не знає інтер'єру, найкраще взяти пейзаж. Бо квіти вже зобов'язують до відповідного кольору штор, шпалер.

— У нас найкраще йдуть краєвиди Венеції, — каже Олена Арєф'єва, 29 років, старший продавець магазину "Глазур". — Продали їх уже штук 10, купують для офісів. Іще беруть африканок для спалень, кав'ярень. Для кухні пропонуємо натюрморти, зображення різних напоїв у бокалах.

Зараз ви читаєте новину «Картини з вовками купують для спальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути