Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2011 07:00

Інфрачервоне опалення дешевше на третину

Із приходом осені гостро стає проблема опалення оселі. Що вибрати? Як зорієнтуватися в різних пропозиціях і не прогадати з ціною? Про новинки на ринку систем опалення ми запитали в директора вінницького магазину "Тепло" Олександра Ціхановського.

Олександре Григоровичу, які нові обігрівачі сьогодні можуть запропонувати споживачам виробники систем опалення?

— Одна з найновіших розробок — інфрачервоні електричні обігрівачі на основі теплових панелей і плінтусів. Це система автономного опалення, яка повноцінно та економно забезпечить теплом житлове чи робоче приміщення. Вона естетична, оскільки підходить до будь-якого інтер'єру. Є в білому або інших кольорах, які можна вибрати за каталогом.

Як працює система?

— Опалювальна система прогріває кімнату до заданої температури. Для регулювання температури в кожній кімнаті встановлюється терморегулятор. Усередині панелей є теплонакопичувач, тому після вимкнення терморегулятора температура різко не падає. Як тільки температура у приміщенні знижується на 1–1,5 градуса, термостат умикає обігрівачі, вони працюють 10–15 хвилин і знову вимикаються на 40–45 хвилин.

Кажуть, інфрачервоне випромінювання шкідливе.

— У новій системі опалення використовують довгі теплові хвилі, які зовсім не шкідливі. Більше того, вони максимально наближені до випромінювання людини — приблизно 9 мікрон — тому тепло сприймається легко і комфортно.

Наскільки економніша така система опалення?

— Відсотків на 30–40. Максимальна потужність теплових панелей — 700 ват. Наше обладнання за класифікацією відносять до малопотужних побутових приладів. Для повноцінної роботи теплові панелі розраховані — 70 ват на 1 квадратний метр. У той час як традиційні системи опалення — електричні котли, конвектори — 100 ват.

Нову систему опалення можна використовувати лише вдома?

— Звичайно, ні. Нею можна обігрівати складські приміщення, офіси, церкви, будинки культури, дитячі та лікувальні заклади.

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 4. Магазин "Тепло".

Тел.: 0(432) 69 03 12, 0(67) 736 65 54

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоне опалення дешевше на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути