Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 21:10

Арсеній Яценюк обіцяє збудувати в Ямполі дамбу

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  У селі Клембівка Ямпільського району Вінниччини голові Верховної Ради Арсенію Яценюку місцеві жителі дарують коровай та вишитий рушник. Сорочки з місцевої  вишивальної фабрики, яку хотів мати Яценюк, в селі не знайшлося
У селі Клембівка Ямпільського району Вінниччини голові Верховної Ради Арсенію Яценюку місцеві жителі дарують коровай та вишитий рушник. Сорочки з місцевої вишивальної фабрики, яку хотів мати Яценюк, в селі не знайшлося

Усереду голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк прилетів до Ямполя на Вінниччині. Одразу поїхав оглянути поля села Клембівка Ямпільського району.

— Дайте йому ближче мікрофона, бо ж нічого не чути, — штовхають журналістів жінки. Вони прийшли за кілька кілометрів побачити спікера.

Яценюк цікавиться, чи працюють у селі підприємства. Він одягнений у коричневий вельветовий костюм і коричневі шкіряні туфлі.

— Та була в нас вишивальна фабрика колись, — наперебій кричать люди. — Але її Калетнік купив (Григорій Калетнік — колишній голова Вінницької обладміністрації. — "ГПУ"). Тепер вона не робить.

— Це той Калетнік, у якого син депутат Верховної Ради? — перепитує Яценюк. — Ну то  через сина йому великий привіт передам.

Арсеній Петрович іде подивитися на бурякозбиральний комбайн "Холмер". Проходячи через поле з буряками, часто зупиняється, розпитує про цукристість, урожайність.

У Ямполі спікерові показують постраждалі від повені будинки.

— На початку виплат компенсацій були занижені стандарти, — звертається до людей  Яценюк. — Зараз ми потурбувалися, щоб всі отримали більше коштів на відновлення житла. Знято обмеження по площі постраждалого житла, і люди будуть отримувати в залежності, скільки втратили.

Раніше сім"ї, будинок яких не підлягав ремонту, отримували по 3850 грн за 1 кв. м, але не більше 100 тис. грн. На капітальний ремонт давали по 850 гривень за 1 кв. м, але не більше 30 тис. грн. Тепер обмеження знято, і постраждалі отримуватимуть в залежності від площі будинку.

Люди сприймають повідомлення про виплати схвальними вигуками.

— Коли були підтоплення в 1969 та в 1978 роках, радянський уряд не давав ні копійки, — додає Яценюк.

Голова облради Григорій Заболотний пояснює спікерові, що підтопленням у місті могла би зарадити дамба.

— Давайте домовимося — ви готуєте всі матеріали, а я вношу пропозицію закласти кошти на будівництво дамби в наступний проект бюджету, — погоджується Яценюк. — Вигідніше побудувати дамбу, ніж постійно виплачувати компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Арсеній Яценюк обіцяє збудувати в Ямполі дамбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути