пʼятниця, 01 грудня 2017 15:05

Зимовий відпочинок в Україні: мальовниче село Татарів у Карпатах
15

Фото: Олег БОЖКО

Татарів – одне з найцікавіших і найбільш мальовничих місць у Карпатах. Це село ідеально підходить для зимового відпочинку. Втім, і в будь-яку іншу пору року пейзажі тут – дуже гарні, і тому кожен турист може в повній мірі насолодитися тут природою українських гір.

Автор: Олег БОЖКО
 

Дістатися до Татарова можна автобусом від Івано-Франківська. Крім того, село сполучене залізницею зі Львовом і Івано-Франківськом. Тут є колоритний старий вокзал, який заслуговує окремої фотосесії. Неподалік від села знаходяться й інші цікав місця - знаменитий курорт Буковель, села Ворохта, Поляниця і Микуличин.

Автор: Олег БОЖКО
 

Завдяки своєму зручному розташуванню, Татарів приваблює багато туристів. Село лежить у гірській долині на висоті 650-800 метрів над рівнем моря, у долині ріки Прут. Татарів – це відомий бальнеологічний кліматичний курорт. Історичні довідки повідомляють, що у цьому селі люди відпочивали ще на початку 20 сторіччя. Тоді тут селилися переважно на віллах і у пансіонатах.

Автор: Олег БОЖКО
 

Перша офіційна згадка села Татарів датується 1651 роком. До цього населений пункт носив назви Прутець і Белзець. Кажуть, сучасна назва села пов'язана із набігами татар, які напали на село у 1673 році. За часів СРСР село носило назву Кременці – на честь радянського лейтенанта, який загинув тут у період Другої світової війни. Історичну назву Татарів селу повернули у 1992 році.

Автор: Олег БОЖКО
 

Якщо ви приїхати у Татарів на вихідні, варто відвідати знаменитий водоспад Гук, який знаходиться неподалік від села. Гук або Женецький водоспад ховається між масивами хребтів Явірника і Хом'яка гірського масиву Горгани. Подивитись водоспад їдуть багато туристів, в тому числі – іноземців. Місцеві жителі назвали водоспад Гук через шум, гул, що доноситься від нього. Сам водоспад утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 метрів.

Автор: Олег БОЖКО
 

Татарів – популярний маршрут вихідного дня: якщо ви маєте на відпочинок не так багато часу, тут можна провести два дні вихідних. Сюди також їдуть ті, хто збирається підговорити найвищу в Україні гору Говерлу: вона знаходиться неподалік від цього села. В той же час, за словами місцевих, багато хто проводить в села Татарів і цілі відпустки, насолоджуючись первозданною природою і красою карпатських гір.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий відпочинок в Україні: мальовниче село Татарів у Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути