неділя, 25 серпня 2019 19:00

В Анталії метро їздить під та над землею
11

В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею
Фото: Ольга Васків
В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею
В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею
В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею
В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею

Подружжя Ольга та Сергій Руденки відпочивали у липні у Туреччині. Обрали чотиризірковий готель у містечку Окурджалар. Звідти легко добратися громадським транспортом до туристичних міст — Аланія усього за 35км, Анталія 90 км. Регіон славиться гальковими пляжами і спокійними бухтами. Тут багато сімейних готелів із великими територіями. Розповідають про подорож в друге за величиною місто Туреччини - Анталію.

В Анталії дуже зручне сучасне метро – їздить під землею та над землею. Сполучає автовокзал із старим містом і околицями. Одноразовий проїздний квиток на пластиковій картці коштує 2,4 ліри. У старому історичному центрі метро їде вузькими дорогами так близько до сувенірних яток, що можна через вікно розгледіти цінники.

Старе місто має назву Калеїчі. Тут збереглися найстаріші пам'ятки міста - мінарет і Велика мечеть. Вони були побудовані султаном Аладдіном в 1230 році на руїнах Візантійський церкви. Ще один символ міста - Годинникова вежа. До оглядового майданчика зі скляною підлогою над Старим містом можна піднятися безкоштовним панорамним ліфтом.

Уся набережна старого міста – суцільний ринок та засилля кав'ярень. Інколи товари продають просто на тротуарі. Неприємно вражають палатки із китайським товарами – одягом, сумками, підробками на відомі бренди. Зате цікаво зайти у 100-річий магазин із килимами чи керамічну крамницю, де господар власноруч розписує тарілки і чашки. Ціни на один і той самий товар можуть різнитися вдвічі. Це залежить від місця продажі і вправності продавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скарб царя Пріама" Генріх Шліман знайшов випадково

Зоопарк— суцільне розчарування. З 9 ранку навіть африканські тварини ховаються від спеки в нори, хованки, під тіні дерев. Мало екзотичних тварин, дуже багато копитних і птахів. Умови утримання тварин відрізняються від європейських зоопарків — скрізь клітки, подекуди подвійні, мало простору, зелених насаджень. Наприклад пума сиділа в невеличкій клітці без сховку від сонця. Підкупає дешева ціна зоопарку — усього 5 євро.

Найбільший музей на півдні Туреччини – Археологічний музей Анталії. Вхід — 20 лір, це близько 95 грн. Тут зібрані всі найцікавіші і цінні знахідки археологів, знайдені в регіоні. У 13 залах музею виставлено 5 000 експонатів, і ще близько 30 000 зберігаються в архівах музею. Найцікавіші експонати - античні монети і ювелірні прикраси, макети знаменитих пам'яток, сцени з життя жителів Туреччини різних епох. Саркофаг Геркулеса вважається одним з найкрасивіших гробниць країни. Вирізаний у 2 столітті н.е., вага - майже 3 тони, висота - 1,35 метра, ширина 1,12 метра. Барельєф зображує 12 подвигів Геракла.

15 червня 1873 року після трьох років пошуків легендарної гомерівської Трої німецький археолог Генріх Шліман знайшов приблизно 100 прикрас із золота, срібла та інших металів, які він назвав "скарбом Пріама". 1871 року Шліман узявся розкопувати давню Трою на пагорбі Гіссарлик, що на північно-західному узбережжі Туреччини. Тоді одні вчені вважали Трою вигадкою Гомера, а інші думали, що місто лежало за 25 кілометрів від берега.

Зараз ви читаєте новину «В Анталії метро їздить під та над землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути