вівторок, 17 квітня 2018 15:10

Чому наші туристи люблять Туреччину та Єгипет?

Чому наші туристи люблять Туреччину та Єгипет?
Серед українських туристів найбільшим попитом користуються Єгипет та Туреччина. Фото: cita.com.ua

Щорічно відпочивати до Туреччини та Єгипту летять десятки тисяч наших співвітчизників - і тих, хто ніколи раніше не був за кордоном, і тих, хто вже звик до заморських розваг, з дітьми, нареченими, великою компанією та поодинці. Іншими словами, обидві ці країни впевнено займають позицію туристичних лідерів вже багато років. Чому?

Як показує практика, для широкої аудиторії туристів ключовим показником завжди була і залишається вартість туру. На щастя, турецькі та єгипетські готелі ніколи не відрізнялися зайвою жадібністю, а чартерні рейси до сих пір дозволяють економити на повітряному транспорті. Вартість путівок в ці держави, тим більше не в розпал сезону, відносно прийнятна. Більш того, якщо поставити собі за мету, можна легко знайти гарячі тури в Єгипет з вильотом через кілька днів і заощадити на відпочинку ще більше.

Улюблений формат "все включено" теж благотворно позначається на споживчому попиті. Не дивно. Ви платите один раз, коли купуєте тур, а після цього взагалі можете не турбуватися про наявний на руках бюджет - їжа, напої, алкоголь, розваги в стінах готелю, більшість SPA-процедур і анімація вже будуть включені у вартість. Деякі турецькі готелі пішли ще далі і пропонують формат UAI, "ультра все включено" з цілодобовими барами, ресторанами "за меню" і столовими "шведський стіл". Знайти гарячі тури можна з будь-яким форматом харчування, але "все включено" завжди користується підвищеною популярністю.

І в Туреччині, і в Єгипті ви обов'язково зіткнетеся з місцевими торговцями. Настирливі, приторно доброзичливі і дуже хитрі продавці будуть нав'язувати вам все, що завгодно - від арабських солодощів до дорогих шуб. Якщо ви вмієте торгуватися і стояти на своєму, якщо ви спокійно переносите психологічний тиск досвідчених купців, в цих державах ви зможете вигідно купити те, що у нас в країні продається набагато дорожче або не продається взагалі. Скажемо більше, багато хто бронює гарячі тури в Туреччину цілеспрямовано - для активного шопінгу.

Незважаючи на те, що і Єгипет, і Туреччину асоціюють в першу чергу з пляжним і ледачим відпочинком, в обох країнах є на що подивитися в плані пам'яток. Можливо, Туреччина в цьому плані трохи виграє - тут немає пірамід, зате в Єгипті крім пірамід майже нічого немає. Єдине, про що варто пам'ятати - за екскурсіями і розвагами слід звертатися тільки до представників туроператора, інакше ви ризикуєте зв'язатися з місцевими шахраями, поставити під загрозу особисту безпеку і збереження гаманця.

Зараз ви читаєте новину «Чому наші туристи люблять Туреччину та Єгипет?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути