вівторок, 01 травня 2012 19:11

На лондонському вокзалі є платформа Гаррі Поттера
12

Магічна платформа 9 ? на лондонському вокзалі Кінгс-Кросс
Дівчина фотографується біля платформи Гаррі Поттера
Черга охочих зробити фотографію біля платформи 9 ?

На лондонському вокзалі Кінгс-Кросс є платформа 9 ?, знайома всім фанатам книг про Гаррі Поттера. Побачила її на фотографіях подруги у Facebook. Коли вирушила до Лондона, поставила собі за мету обов'язково відвідати це місце.

Мені пощастило. Вокзал Кінгс-Кросс знаходився неподалеку від мого готелю — кілька станцій на метро і я на місці. Всередині чисто і спокійно. На величезному чорному табло написані номери поїздів, платформи і місця призначення. Звідси можна поїхати на північ та схід Англії, а також у Шотландію. Платформи розташовують з 0 до 8 і з 9 по 11. Стелю вокзалу обплітає красива металева конструкція білого кольору, яка спускається до підлоги. Нагадує розлоге дерево.

Потрапити на самі платформи можуть тільки пасажири з квитками. Для цього потрібно пройти турнікети. Адміністрація вокзалу пішла на зустріч шанувальникам Гаррі Поттера і облаштувала магічну платформу у загальнодоступній частині споруди. На стіні висить чорна табличка з написом білого кольору "Platform 9 3/4" та наполовину вмурований металевий візок з місцем для речей.

Спостерігала за платформою десь півгодини. Там постійно була невелика черга, переважно дівчат. Всі охочі можуть підійти до візка, поставити там свою сумку і зробити фото (безкоштовно). Майже всі роблять вигляд, що намагаються пройти стіну і щосили пхають візок.

"Мої друзі помруть від заздрощів, коли покажу їм фотографії з Кінгс-Кросс, - каже Дженіфер. На вокзал прийшла з мамою. Обидві приїхали до Лондона з Канади. - Хочу побачити якомога більше місць пов'язаних з Гаррі Поттером."

Відразу біля Кінгс-Кросс знаходиться дуже красивий неоготичний вокзал Сент-Панкрас. Звідти можна поїхати в Париж та Брюссель.

Зараз ви читаєте новину «На лондонському вокзалі є платформа Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути