середа, 14 березня 2012 11:06

Чеські собаки носять мікрочіпи з інформацією про податки
6

Фото: фото: Наталія ПАВЛЕНКО

У  Чехії дуже багато собак. Їх вигулюють на повідках, носять в сумках, з ними пускають в ресторани, магазини, зоопарк, автобуси, на пошту. Більшість з них дрібних порід і одягнені у різноманітні костюмчики.

"А чи є бездомні пси?" – запитала в екскурсовода, який водив Прагою.

"Ні. Цього навіть  уявити не можна, - замахала головою вона. – Кожний собака зареєстрований, в нього є мікрочіп, куди  внесена інформація про податок,  який має платити власник. В центрі Праги він становить  десь 100 доларів на рік. А в ошийник вміщається інформація з адресою і телефоном власника. Якщо пес губиться, його відправляють в притулки. Їх є кілька: міські, приватні, навіть поліція утримує два: один для собак, інший для кішок та екзотичних тварин"

Жінка розповіла, що з притулку можна забрати будь-яку тварину. При цьому власник має бути місцевим жителем. Собаку безкоштовно дресирує кінолог, який є при притулку, йому роблять всі щеплення. Нового господаря заохочують, його на 2 роки звільняють від податку. Якщо ж знаходиться перший власник тварини, її  йому повертають.

Всюди на вулицях розміщені стовпчики, до яких прикріплені  паперові пакети, в які власники мають збирати собачі екскременти.

Жебраки, які в центрі зустрічаються на кожному кроці -- вони стоять на колінах -- використовують для своєї роботи тварин. На Карловому мосту бачила чоловіка, який  постелив покривальце для себе і свого пса. До того ж зверху прикрив його махровим рушником. Собака віддано влігся біля господаря. Чого не скажеш про кішку, яку біля себе тримала інша жебрачка. Тваринку вона тримала на повідку.

У Карлових Варах побачила двох котів, які вільно бігали вулицею. Вирішила, що вони, мабуть, живуть при готелях. А кішки – тваринки  вільні, тому і бігають, де заманеться.

 

Зараз ви читаєте новину «Чеські собаки носять мікрочіпи з інформацією про податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути