Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 06:10

Зорро проти Супермена

Три тижні тому, перед матчем "Шахтаря" проти "Феєноорда" в Лізі чемпіонів, запитала тренерів команд, у яких образах вони прийшли б на костюмовану вечірку. Напередодні світ якраз відзначав Гелловін.

— Коли був дитиною, мені подобався Зорро. Напевно, якби зараз з'явилася можливість взяти участь у маскарадній вечірці, одягнув би саме цей костюм, — каже наставник донеччан Паулу Фонсека. — Ви хапаєте мене за п'яти на кожній прес-конференції. Я вже бачу заголовки в пресі: "Португальський Зорро ходить по Україні". В інтернеті зараз з'являться колажі, де я в масці й капелюсі. Дякую вам за хороший жарт.

Завжди стриманий і спокійний Джованні ван Бронкгорст не любить показувати емоцій на прес-конференціях, але і він не стримався.

— Якщо Фонсека Зорро, то давайте я буду Суперменом. Можливо, це якось допоможе нашій команді, — засміявся наставник "Фейєноорда".

Фонсека виявився правий, і одразу після прес-конференцій у мережі з'явилися колажі, де португальця "переодягнули" в костюм Зорро.

У день матчу на стадіоні до мене підійшов нідерландський журналіст. Марсель показав на мобільному телефоні обкладинку спортивного додатка своєї газети.

— У пресі й так 90 відсотків негативу — війни, теракти, урагани, кримінальна хроніка. І хоч щось має викликати усмішку в читачів. Тому ми з дизайнером і придумали колаж, де ван Бронкгорст розриває на грудях сорочку, а під нею — костюм Супермена, — розповідає колега. — І заголовок дали "Гелловін у Харкові".

Українські медіа теж писали заголовки у стилі: "Зорро проти Супермена". А після матчу жартували, що герой Фонсеки виявився сильнішим, бо "Шахтар" переміг — 3:1.

На післяматчевій прес-конференції португалець сам повернувся до теми Гелловіна.

— Мені надіслали величезну кількість колажів, де я в масці Зорро й капелюсі. Я подумав, і ми з директором команди зробили ставку. Якщо пройдемо далі в Лізі чемпіонів, то на останній прес-конференції я з'явлюся в костюмі Зорро, — вразив журналістів заявою тренер "Шахтаря".

Наступного дня букмекери почали приймати ставки, чи прийде Фонсека до преси в образі героя.

Навіть подумати не могла, що жартівливе питання про Гелловін викличе таку реакцію. Сподіваюся, ніщо не завадить Паулу здійснити обіцянку.

Зараз ви читаєте новину «Зорро проти Супермена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути