вівторок, 17 грудня 2019 06:05

Зінченку варто залишити "Манчестер Сіті"

23-річний Олександр Зінченко відновився після жовтневої операції на коліні й знову може грати за англійський "Манчестер Сіті".

Зінченко — приклад роботи над собою та адекватного ставлення до критики. Два роки тому він не міг проявити себе в нідерландському ПСВ і невідомо чому виходив на поле в складі збірної України. Нині Зінченко — найкращий футболіст з українським паспортом, лідер національної команди, найкраще з-поміж партнерів розуміє гру, тому незамінний для Андрія Шевченка, чемпіон Англії у статусі основного гравця "Манчестер Сіті".

Але зараз його ситуація суперечлива. Добре, що травма — позаду, дай Боже, аби без нових. Це базис, який дозволить Олександрові знову боротися за місце в основному складі "Сіті". Очевидно, на позиції лівого захисника, де він більш-менш показав себе в чемпіонському сезоні. Проте зрозуміло — команда, що готується взяти Лігу чемпіонів, не може розраховувати на Зінченка зліва в обороні. Успіх українця в "МС" — тимчасовий. І не тому, що уродженець Житомирщини не має таланту. Навпаки — цілком можливо, його потенціал другий після Андрія Шевченка за часи незалежності. Але цього таланту все одно недостатньо, аби на тривалий час тримати рівень, який вимагає "Манчестер Сіті" з Кевіном Де Брейне та Давідом Сілвою.

Тому взимку йому треба йти в оренду. Після науки Гвардіоли сумнівів немає — Олександр "потягне" будь-який клуб із топ-чемпіонату, за винятком барселон, баварій та ювентусів.

Не виключено, що в наступному сезоні Шевченко очолить "Мілан" і захоче бачити в команді Зінченка.

Проте це буде після Євро-2020. А на цьому турнірі Україні потрібен лідер із належним обсягом ігрової практики, а не запасний гравець навіть "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Зінченку варто залишити "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути