вівторок, 18 грудня 2012 07:00

Зевіна вперше стала чемпіонкою світу

Київська плавчиня Дарина Зевіна, 18 років, здобула "золото" на чемпіонаті світу на короткій воді — 25-метровий басейн. Турнір минулої неділі фінішував у Стамбулі. Українка виграла дистанцію 200 м на спині. Ця нагорода виявилася для нашої команди єдиною на цих змаганнях.

Менше місяця тому Зевіна виграла дві золоті нагороди на чемпіонаті Європи у французькому Шартре. Будучи п'ятиразовою чемпіонкою континенту в 25-метровому басейні, на мундіалях Дарина медалей досі не здобувала.

Кваліфікацію і півфінал на дистанції 100 м киянка пропливла за 57,66 с. Здавалося, Зевіна контролює ситуацію й у фіналі зможе додати. Жодна із суперниць не наблизилася до встановленого торік особистого рекорду українки — 56,71 с. У фіналі така спортсменка знайшлася. Ровесниця Зевіної, американка Олівія Смолига виграла з результатом 56,64 с. Українка показала 57,67 і стала сьомою.

На 200-метрівці доводилося виступати наступного дня. У кваліфікації Дарина пропливла за 2.03,41. Цей час був першим поміж усіх учасниць. У фіналі Зевіна не стала вириватися в лідери зі старту, а почала додавати, лише пропливши повний басейн — перші 50 м. Після другого повороту українка йшла четвертою. А після половини дистанції вирвалася в лідери, випереджаючи британку Елізабет Сіммодс на 0,08 с. 2.02,24 — час Зевіної на фініші. Володарка "срібла" Бонні Брендон із США програла Дарині майже секунду.

"Золото" Зевіної — 14-те в українській історії на чемпіонатах світу на короткій воді. Доти наші співвітчизники посідали перше місце на Мундіалі-2008 у Манчестері. Тоді Олег Лісогор виграв брасову 50-метрівку, а Ігор Борисик — стометрівку тим самим стилем. На попередньому чемпіонаті світу 2010 року в Дубаях, ОАЕ, єдину медаль — срібну — здобув на 50 м батерфляєм Андрій Говоров.

Зараз ви читаєте новину «Зевіна вперше стала чемпіонкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути