пʼятниця, 28 квітня 2017 05:50

"Усі будуть проти повернення до системи весна-осінь"

Автор: ФОТО З САЙТА www.dynamo.kiev.ua
  Віктор Грачов, колишній футболіст донецького ”Шахтаря”: ”Щоб повернутися до старої системи, треба відновити Радянський Союз”
Віктор Грачов, колишній футболіст донецького ”Шахтаря”: ”Щоб повернутися до старої системи, треба відновити Радянський Союз”

Головний редактор журналу "Футбол" і член виконкому Федерації футболу України 46-річний Артем Франков запропонував повернути розіграш чемпіонату на систему "весна-осінь".

— Якого дідька ми граємо за системою "осінь-весна", викидаючи на смітник пару літніх місяців, коли наша трава колоситься? Не зайве було би повернутися на стару систему, щоби не грати впоперек нашому клімату. Наше намагання підлаштуватися під Європу виглядає низькопоклонством, — вважає Франков.

Колишній форвард "Шахтаря" 60-річний Віктор Грачов проти такої ідеї.

— Зараз 2017 рік, а не 1917‑й. Щоби повернутися до ­старого чемпіонату, треба щонайменше відновити Радянський Союз. Він уяви не має, як це грати влітку в спеку. А я грав за 50 градусів у Ташкенті, Душанбе, Ашхабаді й Баку. Тоді не про гру думаєш, а про те, як би дочекатися фінального свистка. У прем'єр-лізі України виступають лише ті клуби, які мають поля з підігрівом. Хто таких полів не має, змагаються в нижчому дивізіоні. Тому проблем із полями я не бачу. Якщо Франков думає, що влітку народ повалить на футбол, то глибоко помиляється. Улітку вболівальники роз'їжджаються. Найперше — немає ­студентів у великих містах. Хто може собі ­дозволити, їдуть до моря. Решта — шпортаються на дачі чи вудять рибу. Відвідуваність падає. За такої системи учасники єврокубків у нас визначаться в листопаді, а стартуватимуть у серпні наступного року. За дев'ять місяців призери можуть продати всіх провідних гравців. А як бути з європейськими фахівцями? Який тренер поїде до нас працювати в цю допотопну систему? Втрачено всі навики підготовки до сезону, який триває ледь не цілий рік. Треба ­шукати старі радянські конспекти. Думаю, в цьому питанні навіть дискусії не вийде. Всі будуть проти.

Футбол. Кубок України. 1/2 фіналу

"Миколаїв" — "Динамо", Київ — 0:4

"Шахтар", Донецьк — "Дніпро" — 1:0

Фінал — 17 травня, середа, Харків

"Шахтар" — "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Усі будуть проти повернення до системи весна-осінь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути