пʼятниця, 14 січня 2011 01:00

Віталій Кличко зустрінеться із Солісом у Кельні

19 березня на "Ланксесс Арені" в німецькому Кельні 39-річний Віталій Кличко (41 перемога, 38 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) проведе обов'язковий захист свого титулу чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) у надважкій вазі. Суперник українця — кубинець Одланьєр Соліс, 30 років (17 перемог, 12 нокаутів, нуль поразок і нічиїх).

Соліс на прізвисько "Тінь" став обов'язковим претендентом на титул, перемігши 17 грудня минулого року американця Рея Остіна. Штатівця дискваліфікували за удар суперника після гонгу про закінчення 10-го раунду. WBC зобов'язала Кличка зустрітися із Солісом до 28 березня. Команди боксерів попросили Всесвітню боксерську раду не влаштовувати конкурсу заявок, пообіцявши найближчим часом домовитися між собою про деталі бою. Як повідомляє німецька преса, кубинець отримає за поєдинок $ 1,8 млн. Віталій може одержати втричі більше. Важливий пункт контракту — в разі перемоги Соліса той має дати матч-реванш Кличку.

Одланьєр зробив чудову любительську кар'єру: тричі став чемпіоном світу й одного разу — чемпіоном Олімпійських ігор. Кубинець технічний, ударний, добре відчуває дистанцію і непогано б'є по корпусу. Він значно нижчий від українця (187 см проти 202). Серед головних вад — зайва вага.

Для Віталія Кличка це буде перший поєдинок на 20-тисячній "Ланксесс Арені" Його брат Володимир там боксував тричі — переміг Акселя Шульца, Кріса Бірда і Леймона Брюстера.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко зустрінеться із Солісом у Кельні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути