Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2012 05:45

"Ван Персі має забити в чемпіонаті 20-22 голи"

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  Робін ван Персі визнаний найкращим гравцем англійської прем’єр-ліги 2011/12
Робін ван Персі визнаний найкращим гравцем англійської прем’єр-ліги 2011/12

Форвард збірної Нідерландів Робін ван Персі, 29 років, дебютував у складі "Манчестер Юнайтед". Нападаючий відіграв 25 хв. у виїзному матчі англійської прем'єр-ліги проти "Евертона". "МЮ" програв — 0:1.

Ван Персі був однією з головних фігур літнього трансферного ринку. З 2004 року голландець виступав за лондонський "Арсенал". Минулий сезон був найкращий у його кар'єрі: травматичний ван Персі не мав проблем зі здоров'ям, забив у чемпіонаті 30 м'ячів, що допомогло його клубу посісти третє місце й забезпечити участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Контракт ван Персі з "Арсеналом" закінчувався влітку 2013 року. Клуб пропонував форварду продовжити угоду, але після чемпіонату Європи футболіст публічно оголосив, що не робитиме цього. Лондонці змушені були виставити лідера на трансфер, щоб отримати за нього гроші, бо за рік ван Персі міг іти безкоштовно як вільний агент.

Гравцем такого класу миттєво зацікавилися провідні клуби континенту. Іспанські гранди, "Барселона" та "Реал", реальних кроків не робили: мадридці мають Бензема та Ігуаїна, що цілком достатньо для гри з одним форвардом, а в "Барселони" одужав Вілья.

Серйозним претендентом можна було вважати "Ювентус". Чемпіон Італії має міцний склад, якому бракує класного форварда. Розмови навколо переїзду до Турина тривали постійно: "Ювентус" давав "Арсеналу" 35 млн євро і щорічно 7 млн євро платні футболістові. Але чемпіонат Італії здав свої позиції через економічні проблеми країни, і топ-гравці туди не хочуть їхати. З цієї ж причини відпав і "Мілан", який навіть після продажу Ібрагімовича серйозно не розглядав можливості запрошення дорогого голландця.

Залишалася Англія, хоча "Арсеналу" не хотілося посилювати конкурентів у внутрішніх змаганнях. Дуже імовірним видавався варіант і з "Манчестер Сіті", куди торік перейшов "арсеналівець" Самір Насрі. "МС" — фінансово забезпечений клуб, проте з явним перебором форвардів, які отримують чималу зарплату. Жодного з них не продали, і клуб відмовився від ван Персі.

У прихід голландця до "МЮ" не дуже вірилося. Клуб Алекса Ферґюсона останніми роками утримувався від серйозних фінансових витрат, та і тренер не вітав підписання вікових футболістів. Але програна землякам з "МС" чемпіонська битва 2011/12 і бажання створити дует суперфорвардів Руні — ван Персі, змусили шотландського тренера дати згоду на трансфер. Згідно з його умовами, "Арсенал" отримав 28 млн євро, а ван Персі матиме 12 млн євро щороку.

— За стилем футбол, у який грає "Манчестер Юнайтед", дещо відрізняється від "Арсеналу". У "МЮ" більший акцент робиться на флангову гру. Лондонці практикують короткий та середній пас, — каже найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 42 роки. — Але я не думаю, що у ван Персі виникнуть проблеми з адаптацією на новому місці. Він цілком може працювати після прострілів, які у "МЮ" є кому робити, а може і сам розібратися у карному майданчику суперника. Важливо, що Ферґюсон активно застосовує ротацію під час сезону: це допоможе голландцеві уникати м'язових травм та їх рецидивів. Думаю, якщо обійдеться без травм, то у чемпіонаті Англії, ван Персі має забити 20-22 голи. Якщо так і станеться, розмови про те, що за нього заплатили невиправдано багато, зникнуть.

Зараз ви читаєте новину «"Ван Персі має забити в чемпіонаті 20-22 голи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути