Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2013 00:30

"У матчі "Металіст" — "Дніпро" переможця можуть визначити судді"

 

У 28-му турі харківський "Металіст" не зумів забезпечити собі путівку до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Після перемоги в Луганську харків'яни сподівалися, що "Іллічівець" відбере у гостях очки в столичного "Динамо". Однак кияни перемогли.

Один із найцікавіших матчів, "Карпати" — "Дніпро", відбувся перед порожніми трибунами. Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України покарав львівський клуб за банер уболівальників, вивішений у попередньому домашньому матчі проти луганської "Зорі". На ньому був зображений галицький лев і напис "Герої не вмирають". ФФУ розцінила банер як прояв фашизму.

Події туру коментує колишній прес-аташе збірної України Ігор Мірошниченко, 37 років.

— Усі, хто розуміються на футболі, знали, що ніякої інтриги в Луганську не могло бути. Такі команди, як "Зоря", на відміну від команд "пулу Коломойського", ще ніколи не відбирали очки в потрібних фаворитів. Це з киянами в минулому чемпіонаті вони могли битися. "Зоря" — "Металіст" — це звичайне тренування за наявності глядачів. Як тільки у матчі почала зароджуватися інтрига, за справу взявся суддя Вакс, який призначив неіснуючий пенальті.

Опоненти "Динамо" вважають, що це київській команді сприяють арбітри.

— У грі проти "Іллічівця" я не побачив допомоги. Так, "Динамо" грало погано, але суддя поставив такий пенальті у їхні ворота, яких ніколи раніше не призначали у ворота киян. Навіть натяку на порушення з боку Хачеріді не було. Боюся, що в наступному матчі "Металіста" й "Дніпра" переможця визначатимуть не футболісти, а судді.

У Львові матч відбувався без глядачів. Гостям — "Дніпру" — було легше через цю обставину?

— Звісно. Команда прагнула перемоги, показала непоганий рух і здобула заслужені три очки. Помітно, що "Дніпро" скинув тягар відповідальності за результат і зіграв розкуто. Причому без лідерів — Ротаня, Зозулі й Коноплянки.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Результати матчів 28-го туру

"Зоря" (Луганськ) — "Металіст" (Харків) — 1:3, "Динамо" (Київ) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:0, "Шахтар" (Донецьк) — "Таврія" (Сімферополь) — 5:0, "Карпати" (Львів) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 2:4, "Кривбас" (Кривий Ріг) — "Говерла" (Ужгород) — 3:0, "Ворскла" (Полтава) — "Металург" (Донецьк) — 0:1, "Волинь" (Луцьк) — "Арсенал" (Київ) — 1:3, "Чорноморець" (Одеса) — "Металург" (Запоріжжя) — 1:1

Примітка: у випадку рівної кількості очок для визначення найкращого беруть такі критерії:

1) різниця забитих та пропущених м'ячів;

2) кількість забитих м'ячів;

3) особисті зустрічі.

29-й тур

18 травня, субота

18.30 "Арсенал" — "Ворскла" ("2+2", переклик)

18.30 "Говерла" — "Волинь" ("Футбол")

18.30 "Кривбас" — "Карпати" ("2+2", переклик)

19 травня, неділя

13.30 "Металург" З — "Шахтар" ("Футбол")

16.00 "Металург" Д — "Чорноморець" ("Футбол")

16.00 "Іллічівець" — "Зоря"

18.30 "Металіст" — "Дніпро" ("2+2")

18.30 "Таврія" — "Динамо" ("Футбол")

 

 

 

24 голи забив півзахисник донецького "Шахтаря" Генріх Мхітарян у нинішньому чемпіонаті України. Це бомбардирський рекорд турніру. Попереднє досягнення належало динамівцям Сергію Реброву у сезоні 1997/98 та Максиму Шацьких, 2002/03. Упродовж турніру обидва відзначалися по 22 рази.

Зараз ви читаєте новину «"У матчі "Металіст" — "Дніпро" переможця можуть визначити судді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути