пʼятниця, 13 липня 2018 05:45

"Ювентус" заплатив за Роналду 112 мільйонів євро

Автор: REUTERS
  Криштіану Роналду має грати за ”Ювентус” чотири сезони
Криштіану Роналду має грати за ”Ювентус” чотири сезони

Найкращий футболіст світу, португалець 33-річний Криштіану Роналду, перейшов з іспанського "Реала" до італійського "Ювентуса". Сума трансферу склала 112 млн євро — 3,4 млрд грн. Це на 18 млн євро більше, ніж "Реал" заплатив за нього дев'ять років тому англійському "Манчестер Юнайтед".

Головна причина переходу — бажання самого футболіста. У Мад­риді він чотири рази виграв Лігу чемпіонів, забив 451 м'яч і став найкращим бомбардиром у історії клубу. Йому потрібен новий виклик. Португалець хоче виграти Лігу чемпіонів із "Ювентусом", який не був клубним чемпіоном Європи з 1996-го, а з того часу програв п'ять фінальних матчів.

Контракт підписали на чотири роки. З одного боку, це тривалий термін для футболіста, якому вже 33. З другого, фізична форма Роналду дозволяє йому грати на високому рівні ще три-чотири сезони. Португалець професіонал і вміє себе підводити на пік форми до вирішальних матчів.

Зарплата Роналду складе 31 млн євро на рік — 951 млн грн. Щонайбільше 7,5 млн минулого сезону отримували футболісти, які грали в Італії. Клуб "Ювентус" такі гроші не потягне. Але допоміг спонсор — автомобільний концерн "Фіат". Це викликало обурення тамтешніх робітників, яким давно не підвищують зарплату, мотивуючи це економічною кризою. Працівники компанії оголосила про страйк. Він почнеться о 22:00 15 липня і закінчиться о 6:00 17.

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" заплатив за Роналду 112 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути