середа, 01 вересня 2010 07:00

Юрій Сьомін може очолити "Дніпро"

 

Дніпропетровський "Дніпро" п"ять разів поспіль перемагав на старті чемпіонату України. Але в останніх трьох матчах підопічні Володимира Безсонова здобули одне очко. Тиждень тому "Дніпро" вилетів із ліги Європи, поступившись польському "Леху", а в понеділок програв удома донецькому "Металургу". Власник клубу Ігор Коломойський публічно заявив про те, що клуб розглядає кандидатури інших наставників. Серед них — голландський фахівець Франк Райкаард, який чотири роки тому виграв з іспанською "Барселоною" Лігу чемпіонів, а тепер тренує турецький "Галатасарай".

Іще один кандидат на заміну Безсонова — колишній наставник київського "Динамо" Юрій Сьомін. Учора рада директорів московського "Локомотива" мала затвердити відставку Юрія Павловича з поста головного тренера "залізничників". Навряд чи тренер захоче залишатися на адміністративній посаді й відмовиться від основної професії.

У матчі з донецьким "Металургом" найпалкіші вболівальники "Дніпра" принципово мовчали. У такий спосіб протестували проти трансферної політики генерального директора клубу Андрія Стеценка. Недавно "Дніпро" купив у "Шахтаря" форварда Олександра Гладкого, який діє у такій самій манері, як інший нападаючий дніпропетровців — Євген Селезньов. А головне: 7 млн євро за Гладкого — ціна вочевидь завищена. Натомість потрібніший клубу Генріх Мхітарян, який за стилем гри відрізняється від більшості півзахисників клубу, опинився у "Шахтарі".

Безсонов став наставником "Дніпра" два роки тому. За цей час команда жодного разу не потрапляла у призери чемпіонату України. Тренер запланував кадрову перебудову, посадивши на лаву одного з ключових гравців Сергія Назаренка, який узимку, ймовірно, перейде до "Металіста". 1-4-1-4-1 — традиційна тактична схема Безсонова. Теоретично вона спрямована на атаку, але "Дніпро" останні два роки грав у малоцікавий футбол і жодного разу не зміг перемогти "Динамо" або "Шахтаря".

Безсонов працює без контракту

Звільнити Безсонова — не проблема, він працює без контракту. Важливо підшукати йому заміну. Кандидатура Сьоміна видається логічною — Коломойський дружить із братами Суркісами, і ті цілком можуть схилити Юрія Павловича прийняти пропозицію "Дніпра".



Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів восьмого туру


"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Металург" (Донецьк) — 1:2

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Динамо" (Київ) — 0:1

"Шахтар" (Донецьк) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:0

"Севастополь" (Севастополь) — "Ворскла" (Полтава) — 0:0

"Зоря"(Луганськ) —"Таврія" (Сімферополь) — 5:3

"Металург" (Запоріжжя) —"Металіст" (Харків) — 0:2

"Карпати" (Львів) —"Волинь" (Луцьк) — 1:0

"Арсенал" (Київ) — "Оболонь" (Київ) — 1:0


Дев"ятий тур

10 вересня (п"ятниця)

19.00 "Волинь" — "Севастополь" ("Кіно")

19.00 "Оболонь" — "Шахтар" (ТРК "Футбол")

11 вересня (субота)

16.00 "Таврія" — "Арсенал"

19.00 "Металург" Д — "Кривбас"

20.00 "Динамо" — "Металург" З

12 вересня (неділя)

19.00 "Іллічівець" — "Карпати"

19.00 "Ворскла" — "Дніпро"

20.00 "Металіст" — "Зоря"

Зараз ви читаєте новину «Юрій Сьомін може очолити "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути