вівторок, 11 жовтня 2011 00:30

Українські боксери стали найкращими серед любителів

 

8 жовтня в азербайджанській столиці Баку завершився чемпіонат світу з боксу. Українці посіли перше загальнокомандне місце — раніше такого не траплялося. Підопічні головного тренера Дмитра Сосновського здобули чотири золоті та одну срібну медалі. Другими стали кубинці 2-1-0, третіми — азербайджанці 1-1-0. Збірна Росії посіла четверте місце — 1-0-2.

Фінальні бої відбувалися в суботу. Першим з українців на ринг вийшов олімпійський чемпіон 23-річний Василь Ломаченко, до 60 кг. В 1/8 фіналу Василя відверто засудили в бою з Робсоном Консесайо — віддали перемогу бразильцеві з рахунком 20:19. Апеляція української сторони була задоволена, і Василь продовжив виступи в Баку. У фіналі він у кожному раунді був кращим за кубинця Яснера Толедо — 17:12 — 6:3, 5:4, 6:5. Василь Ломаченко став дворазовим чемпіоном світу.

Далі прийшла черга відчути на собі суддівську упередженість 23-річному Денису Берінчику, до 64 кг. І знову судді були прихильними до бразильського боксера — Евертона дос Сантоса. Південноамериканець валився на ринг разів із 20, і таки випросив перемогу — 26:23 — 8:3, 8:9, 10:11.

У вазі до 69 кг Тарас Шелестюк, 25 років, зустрівся із дворазовим чемпіоном світу Серіком Сапієвим. Казах був активніший, видав більше ударів, проте українець бив точніше й акцентованіше. Судді віддали перемогу Тарасу Шелестюку — 16:10 — 5:2, 3:2, 8:6.

Третє "золото" для України здобув 23-річний Євген Хитров, до 75 кг. Після програшного для себе, на думку суддів, першого раунду, Євген "перебив" японця Рйота Мурата — 24:22 — 6:7, 10:7, 8:8.

Останню золоту медаль завоював 24-річний Олександр Усік, до 91 кг. Українець на очах в азербайджанського президента Ільхама Алієва не залишив жодних шансів місцевому боксерові Теймуру Маммадову — 25:15 — 7:6, 11:6, 7:3.

Україна також здобула шість олімпійських ліцензій. Окрім медалістів, право брати участь в Іграх отримав Олександр Гвоздик, до 81 кг.

Для "ГПУ" виступ українців коментує мінчанин Сергій Питалєв, 38 років, тренер бронзового призера чемпіонату світу в Баку білоруса Сергія Корнєєва, вага до 91 кг.

Василь Ломаченко

— Василь, мабуть, пересидів у любительському боксі. Він просто добротно виконує те, що блискуче вміє. Місце Ломаченка вже давно на професіональному ринзі.

Денис Берінчик і Тарас Шелестюк

— Берінчик — справжнє відкриття чемпіонату, яскравий боксер з усіма передумовами успіху на Олімпіаді в Лондоні та в подальшій професіональній кар'єрі. У фіналі, вважаю, він був гідний перемоги більше, ніж Шелестюк. Принаймні в мене склалося враження, що Серік Сапієв не програв цей бій.

Євген Хитров

— Прекрасно провів турнір. Тому тренерський штаб і почувався настільки впевнено, що зміг відмовитися від уже завойованої ліцензії в цій вазі Сергієм Дерев'янченком, і зробити ставку на Хитрова. На чемпіонаті Євген розгромив усіх суперників. А фінал як він переламав — і характером, і міццю. Назвав би Хитрова найкращим боксером чемпіонату.

Олександр Усік

— Олександр — на піку могутності, є відчуття дистанції, прекрасні фізичні дані.

Зараз ви читаєте новину «Українські боксери стали найкращими серед любителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути