вівторок, 02 грудня 2014 07:25

УЄФА визначилася з рішеннями щодо кримських клубів

3-4 грудня відбудеться засідання виконавчого комітету Європейської футбольної федерації. На ньому приймуть рішення щодо долі кримських клубів. Після анексії півострова тамтешні команди грають у другій лізі російського чемпіонату. За міжнародними нормами, Крим залишається частиною України. Тому, за правилами УЄФА, кримські клуби не можуть грати в російському чемпіонаті без дозволу Федерації футболу України. Вона його не давала.

Ідеальний для нас варіант – дискваліфікація Російського футбольного союзу за порушення статуту УЄФА, заборона російським клубам грати у єврокубках, а збірній – у відбірковому турнірі Євро-2016. Але це нереально бодай тому, що виконком не уповноважений приймати такі рішення, тільки конгрес УЄФА. Проте ми можемо розраховувати, що кримським клубам заборонять грати в російському чемпіонаті.

Остаточне рішення з кримського питання УЄФА уже прийняла. Про це повідомив віце-президент федерації Григорій Суркіс. Але озвучувати його до засідання виконкому не захотів.

Більшість кримських спортсменів прийняла російське громадянство.

Олімпійський чемпіон із кульової стрільби Артур Айвазян планує заявитися на Олімпіаду-2016 від Росії.

Срібний призер чемпіонату світу 2013 року важкоатлет Артем Іванов одразу подав документи на отримання російського громадянства.

За перехід легкоатлетки Віри Ребрик під російський прапор Федерація легкої атлетики України просить $150 тис. Спортсменка виграла чемпіонат Європи-2012. Спеціалізується на метанні списа. Якщо компенсації не буде, Ребрик не зможе виступати у змаганнях до початку 2016 року.

Найскандальніший випадок стався із кримськими шахістами. Європейський шаховий союз визнав Крим територією Росії і зобов'язав шахістів виступати за цю країну. Апеляцію української федерації, яка пропонувала залишити спортсменів під своєю юрисдикцією, було відхилено.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА визначилася з рішеннями щодо кримських клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути