середа, 18 січня 2012 06:45

Тимощук ще сезон пограє в "Баварії"

Керівництво мюнхенської "Баварії" готове продовжити контракт з українським півзахисником Анатолієм Тимощуком, 32 роки. Теперішня угода закінчується влітку 2012-го, а один з її пунктів передбачає автоматичне річне продовження, якщо гравець проведе в сезоні 25 матчів за клуб в усіх турнірах. Тимо вже 20 разів виходив на поле у складі мюнхенського клубу від серпня минулого року.

Півроку тому Анатолія Тимощука кликав до себе російський "Анжи". Перемовини тривали активно: клуб із Махачкали був готовий платити українцеві більше, ніж "Баварія" — у Мюнхені футболіст має 3 млн євро на рік. Однак через сімейні обставини Тимощук залишився в Німеччині: він грає за "Баварію" із червня 2009 року, вивчив мову, у Німеччині народилися дві доньки футболіста. Крок Тимо себе виправдав і з ігрової точки зору: після того як Бастіан Швайнштайґер зламав ключицю, український футболіст став частіше з'являтися на полі.

Постійна ігрова практика Анатолія Тимощука важлива для збірної України, де лучанин незамінний в опорній зоні, віце-капітан команди. Навряд чи Тимощук закінчить кар'єру у збірній після Євро-2012, але наскільки міцні будуть його позиції в клубі — невідомо. Швайнштайґер уже відновився, значно додав Тоні Кроос, немолодий для футболу вік українця — ці фактори не дозволять Тимо розраховувати на місце у стартовому складі клубу, попри нормальне до нього ставлення тренера Юппа Хайнкеса.

Вочевидь, за півтора року Анатолій Тимощук залишить "Баварію" і повернеться до російського "Зеніта", де він успішно грав, за що і отримав пошану від фанатів. Можливий варіант і з "Шахтарем", хоча на 75-річчя донецького клубу минулого травня колишнього капітана не запросили.

28

зустріч проведуть сьогодні один проти одного лідери "Реала" та "Барселони": Ікер Касільяс і Хаві. Вихованці дитячих клубних шкіл, представники ворогуючих команд, друзі по життю.

Дебют Касільяса та Хаві в Классико — матчах "Реал" — "Барселона" — відбувся 26 лютого 2000 року. Мадридці тоді перемогли вдома — 3:0.

 

Зараз ви читаєте новину «Тимощук ще сезон пограє в "Баварії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути