Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 18:06

"Таких преміальних у нас ще не було"

  Олександр Сеуканд (праворуч) запросив консультантом збірної України Анатолія Богданова (ліворуч). З 2003 року вони стосунків не підтримували
Олександр Сеуканд (праворуч) запросив консультантом збірної України Анатолія Богданова (ліворуч). З 2003 року вони стосунків не підтримували

У вівторок хокейна збірна України вирушила до Риги. Сьогодні в столиці Латвії матчем проти Італії українці стартують в олімпійському кваліфікаційному турнірі. Із бориспільського аеропорту до Прибалтики вирушило 19 хокеїстів. Ще троє виконавців — Міхнов, Кліментьєв і Касянчук, які грають за російські клуби континентальної хокейної ліги — добиралися до Риги самостійно і прибули туди вчора ввечері.

— Ми зібрали практично всіх найсильніших, — каже "ГПУ" головний тренер збірної України Олександр Сеуканд, 57 років. — Тільки в захисника московського "Динамо" Геннадія Разіна виникли проблеми з паспортом, і він не приїде. Зрозуміло, що не зможуть допомогти форварди Олексій Понікаровський і Руслан Федотенко, які виступають у північноамериканській хокейній лізі.

Які ще проблеми в збірної?

— Мало часу на підготовку. Наш перший суперник — італійці — зібралися ще 28 січня. Ми — тільки 1 лютого. Турбує реалізація більшості та дії в меншості — мали обмаль часу, аби відпрацювати ці елементи. Добре, що маємо базову команду — "Сокіл", але хлопцям із грудня затримують зарплату. Сподіваюся, їх психологія від цього не надто постраждає.

Що скажете про суперників?

— У збірній Італії виступатимуть шість дебютантів, але назагал уявлення про цю команду я маю. Бачив записи матчів Латвії на торішньому чемпіонаті світу, а також на "Кубку Полісся". Щоправда, на останньому турнірі виступали тільки чотири "збірника", які будуть задіяні на олімпійському турнірі. Але і Латвію, і Угорщину можна буде побачити вже в першому турі, коли вони зустрічатимуться між собою.

Я думаю, що три команди в Ризі діятимуть від оборони. Крім збірної Латвії, яку глядачі підганятимуть уперед. Головне для нас організувати щільні захисні дії — так, щоб були можливості для контратак.

Із основним воротарем визначилися?

— Робимо ставку на Ігоря Карпенка. Він стабільно і непогано стоїть за "Сокіл", а Костя Симчук не має постійної ігрової практики в клубі. Інші ланки сформуємо вже безпосередньо в Ризі. Бракує центральних нападаючих, можливо, переведу туди Варламова.

Консультантом усіх збірних України став Анатолій Богданов. В інтерв"ю "ГПУ" дворічної давнини ви зізнавалися, що у вас зіпсувалися стосунки після чемпіонату світу-2003. Як удалося залучити Анатолія Васильовича?

— Я сам подзвонив йому, запропонував посаду консультанта. У нас сьогодні жодних проблем. На тренуваннях Богданов сидить на трибуні. Прошу його оцінити, чи все правильно я роблю.

— Якби були погані стосунки з Сеукандом, я б запрошення не прийняв, — додає Богданов. — Поки тренування носять тактичний характер. Треба шліфувати гру в нерівних складах, це 60–70 відсотків перемоги.

Наостанок Сеуканд запевняє, що з преміальними за перше місце і завоювання путівки на Олімпіаду проблем не буде.

— Такі високі цифри вперше на моїй пам"яті, — підкреслює він. За неофіційною інформацією "ГПУ", преміальні кожному хокеїсту збірної України коливатимуться від 10 до 20 тисяч доларів.


Хокей. Олімпіада-2010

Кваліфікаційний турнір


Рига (Латвія). "Арена-Рига" (вміщує 10 500 глядачів).

Латвія (11-та за рейтингом світової хокейної федерації), Італія (14-та), Україна (17-та), Угорщина (20-та).

Розклад матчів

1 тур

5 лютого — четвер

15.00 — Італія — Україна (ТБ: УТ-1, 15.00)

19.00 — Латвія — Угорщина

2 тур

6 лютого — п"ятниця

15.00 — Італія — Угорщина

19.00 — Латвія — Україна (ТБ: УТ-1, 19.00)

3 тур

8 лютого — неділя

13.00 — Україна — Угорщина (ТБ: УТ-1, 16.20)

17.00 — Латвія — Італія

Примітка: час — київський.

До фінального турніру виходить тільки переможець групи. Якщо дві чи більше команд наберуть однакову кількість очок, для розподілу місць у групі застосовуватимуться такі критерії: а) кількість очок, набраних у матчах між собою; б) загальна різниця закинутих і пропущених шайб у матчах між собою.

Заявка збірної України на кваліфікаційний олімпійський турнір

Воротарі — Ігор Карпенко ("Сокіл"), Костянтин Симчук ("Сибір"); захисники — Олег Благой ("Керамін", Білорусь), Сергій Кліментьєв ("Салават Юлаєв", Росія), Юрій Гунько, Юрій Наваренко, Віталій Люткевич, Олександр Побєдоносцев, Андрій Срюбко, Дмитро Толкунов (усі — "Сокіл"); нападаючі — Сергій Варламов (СКА, Росія), Артем Гніденко ("Вітебськ", Білорусь), Андрій Міхнов ("Лада", Росія), Костянтин Касянчук ("Динамо", Росія), Вадим Шахрайчук ("Металург" Мг, Росія), Олег Тимченко ("Хімік-СКА", Білорусь), Олександр Матерухін ("Юність", Білорусь), Віталій Литвиненко, Олександр Матвійчук, Роман Сальников, Олег Шафаренко, Дмитро Цируль (усі — "Сокіл").

Зараз ви читаєте новину «"Таких преміальних у нас ще не було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути