Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2012 06:00

Швецов зарахував гол рукою

30 травня фінішує футбольний чемпіонат України серед команд першої ліги. Переможець турніру — ужгородське "Закарпаття". За другу путівку до прем'єр-ліги сперечаються ФК "Севастополь" та запорізький "Металург". Кримський матч між ними 24 травня закінчився скандалом.

До гри запоріжці випереджали суперника на одне очко, тому їх влаштовувала нічия. Саме такий підсумок поєдинку тримався до 79-ї хвилини — 1:1. А потім забив форвард севастопольців Сергій Кузнецов. Після навісної передачі він рукою переправив м'яч у сітку воріт суперника. Проте головний арбітр матчу, одесит Віктор Швецов, зарахував гол, що виявився переможним. Не угледів гру рукою і його помічник Ігор Пономаренко.

— Головне, що мій гол приніс перемогу команді, — сказав після матчу Сергій Кузнецов.

А головний тренер севастопольців Сергій Пучков додав:

— Добре, що після пропущеного гола (запоріжці відігралися під час ходу зустрічі. — "ГПУ") ми не опустили рук.

У неділю віце-президент Федерації футболу України, власник дніпропетровського "Дніпра" Ігор Коломойський виступив в ефірі телепрограми "Профутбол":

— Я думаю, якщо в прем'єр-лізі ми граємо ще у футбол, то в першій перейшли до волейболу, а в другій лізі можемо сміливо грати у водне поло. Григорію Суркісу, президенту ФФУ, треба дати мужній дембельський акорд і зайняти публічну позицію стосовно суддівства Швецова та його залучення до матчів Євро-2012. Думаю, доля Швецова в будь-якому випадку буде печальною. Зараз шукаю всі телефони куратора наших суддів Колліни, — французький, італійський.

"Севастополь" випереджає "Металург" на два очки. У середу кримчани грають заключний тур у Чернівцях проти "Буковини". Коломойський пообіцяв чернівчанам півмільйона доларів, якщо вони зіграють хоча б унічию. Нічийний результат чернівецького матчу влаштує "Металург". Тоді, у випадку домашньої перемоги над харківським "Геліосом", запоріжці наздоженуть "Севастополь" та обійдуть кримчан за додатковими показниками.

— Можемо довести суму призових до мільйона, — пообіцяв Коломойський.

Керівництво "Металурга" звернулося до Григорія Суркіса з наполяганням про перегравання севастопольського матчу.

Зараз ви читаєте новину «Швецов зарахував гол рукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути