пʼятниця, 02 березня 2018 06:05

Срна вийде на поле у серпні

Автор: www.Football.ua
  Хорват Даріо Срна грає за донецький ”Шахтар” з літа 2003 року
Хорват Даріо Срна грає за донецький ”Шахтар” з літа 2003 року

Капітана "Шахтаря" Даріо Срну дискваліфікували на 18 місяців за вживання допінгу. Він не грає з березня 2017-го. На поле хорват може вийти наприкінці серпня.

— Не думаю, що Срна — помічник "Шахтареві" в майбутньому, — каже колишній футбольний тренер Олег ­Фе­дорчук, 57 років. — По-перше, Даріо буде 36 із гаком років. По-друге, його форма перед дискваліфікацією не вражала. Інколи хорват міг спалахнути й зіграти матч на високому рівні, але в більшості випадків на полі вже було лише ім'я. Зазвичай футболісти з віком приймають допінг, аби швидше відновитися. Організм уже не той, що в 20 років.

Федорчук вважає, що дискваліфікація Срни пішла на користь "Шахтареві".

— У таких випадках клубові нібито й незручно натякати гравцеві, що час завершувати кар'єру. Свого часу в "Мілані" до 41 року грали Костакурта й Мальдіні. Вони не дали дороги молодим, а після їхнього відходу команду лихоманить кілька років.

Чи правильною була реакція "Шахтаря" на позитивну допінг-пробу капітана?

— Ні. "Шахтар" не пояснив ситуацію, не вибачився перед своїми вболівальниками. Клуб повівся так, ніби нічого особливого не відбулося. Але ж Срна — не рядовий гравець. Це — капітан команди, людина, наближена до керівництва. Це чимось нагадує поведінку російських спортсменів, коли їх ловили пачками на вживанні допінгу, а в Кремлі ледь не вручали державні нагороди.

Зараз ви читаєте новину «Срна вийде на поле у серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути