Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2009 18:43

Спалетті готовий очолити "Зеніт"

Італійська "Ґадзетта делло спорт" минулої п"ятниці повідомила: колишній тренер "Роми" Лучано Спалетті з початку наступного року очолить пітерський "Зеніт". Кандидатура апеннінця потрапила на олівець керівникам пітерців невипадково.

Після того як команду залишив Дік Адвокаат, господарі "Зеніта" почали розглядати вакансії, орієнтуючись саме на італійських фахівців. Першою та реальною кандидатурою був Клаудіо Раньєрі, звільнений у травні з "Ювентуса". Він був уже готовий приїхати до Санкт-Петербурга, але висунув умову — почати роботу в червні–липні. Тоді, коли в чемпіонаті Росії перерва. Але Адвокаат не дозволив: подумки він уже попрощався із "Зенітом", але посаду тренера ще якийсь час обіймав.

Потім покликали Роберто Манчіні. Але звільнений ще торік з "Інтера" фахівець продовжував отримати зарплату від Массімо Моратті — власника чемпіона Італії. До того ж чималу — 6 млн євро на рік. Іти на менші гроші Манчіні сенсу не було, а більших — "Зеніт" не пропонував.

Італієць отримуватиме по чотири мільйони євро за сезон

Спалетті був останнім у списку. Перемовини з ним прискорила відставка Лучано в "Ромі" — після двох поразок на старті чемпіонату Італії. Спалетті приїхав до Санкт-Петербурга, познайомився з умовами та відбув до Риму.

Італійці пишуть, що Спалетті вже уклав угоду на два роки. Отримуватиме 4 млн євро на сезон. Він узгодив трансферний бюджет і заручився згодою на приїзд свого асистента, тренера з фізичної підготовки та фізіотерапевта. Той же набір, що мав Невіо Скала в донецькому "Шахтарі" сім років тому.

Перешкодити Спалетті очолити "Зеніт" можуть тільки обставини. Італієць хоче грати наступного сезону в Лізі чемпіонів. Для цього пітерцям треба фінішувати у трійці за підсумками чемпіонату 2009-го. Поки що вони йдуть третіми, але мають важкий календар — ігри з "Рубіном" і "Спартаком", головними претендентами на "золото".

Якщо команді не вдасться потрапити до Ліги чемпіонів — частина Санкт-Петербурга не сумуватиме точно. Бо тоді не приїде Спалетті. А в місті достатньо вболівальників підтримують місцевого фахівця Анатолія Давидова. Він ще 10 років тому привів "Зеніт" до перемоги в Кубку Росії. Тепер замінив Адвокаата і покращив результати команди нинішньому в чемпіонаті. Тому пітерці вважають, що Давидов не гірший за Спалетті. Єдина відмінність — сума контракту.

Зараз ви читаєте новину «Спалетті готовий очолити "Зеніт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути