середа, 01 червня 2011 02:00

Шовковського не викликали через вік і травми

Сьогодні в Києві збірна України з футболу зіграє перший матч після повернення на посаду головного тренера 58-річного Олега Блохіна. Суперник — збірна Узбекистану. Поєдинок на столичному стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського розпочнеться о 21.00. Пряму телетрансляцію проведе "Інтер". 6 червня о 22.00 Україна в Донецьку зіграє з Францією.

На передматчевій прес-конференції Блохін дав зрозуміти, що може поекспериментувати з деякими позиціями в обороні. Із нападом, на думку Олега Володимировича, проблем в України немає.

Час не вплинув на Блохіна. Із пресою він спілкувався так само жорстко й безпосередньо, як і в часи своєї попередньої каденції на посту тренера збірної. Почувши запитання про те, чи знаходить він спільну мову з Юрієм Калитвинцевим, який раніше виконував обов'язки головного у збірній, а тепер є його помічником, Олег Володимирович відрубав:

— Мені що, з ним цілуватися треба?

Каже, що деякі футболісти насторожено сприйняли його перехід.

— Приїхали в розташування збірної переляканими, — говорить тренер. — Видно, наслухалися про мене різних чуток і тепер нервують. Мабуть, через це голосу окремих футболістів я досі не чув. Зрештою, може, то й добре, коли гравець у збірній працює мовчки. Але на полі треба бути нахабнішими.

Напередодні матчів з узбеками і французами 6 червня тренера понад усе турбує фізичний стан гравців.

— Ми дали футболістам чотири дні відпочинку, аби вони привели себе до ладу після виснажливого сезону й нервового кубкового фіналу, — каже Блохін. — Судячи з настроїв, певні відхилення в тренувальному процесі існують. Деякі гравці ходять похнюпленими, з опущеними головами, інші навпаки — радісні. Три-чотири гравці виглядають відверто виснаженими. Звісно, у такому стані легше думати про відпочинок. Серед втрат через травми маємо лише Андрія Русола. Ушкодження має також Марко Девич, але, думаю, до середи він відновиться. Загалом настрій у команди добрий. Навіть Воронін приїхав із задоволенням.

Блохін каже, що часу на розкачку в нього немає взагалі. У найближчих товариських матчах проти Узбекистану та Франції він ще спробує поекспериментувати. А ось після гри 10 серпня проти шведів визначиться зі складом на Євро-2012 відсотків на 80.

— Найбільш проблемною для нас є лінія оборони, — каже Олег Володимирович. — Ми розглядаємо кілька варіантів її побудови. Може, переведемо в захист когось із півзахисників, може, перекинемо когось із флангу на фланг. Так, мені сподобалося, як грав "Шахтар" в обороні в першому матчі проти "Барселони". Але я не можу говорити, що квартет оборонців буде виключно "донецьким". Хоча такий варіант можливий. Також мені сподобалося, як оборонялися "динамівці" в матчах проти "Манчестер Сіті".

На збір не був викликаний голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський.

— У мене є П'ятов, Дикань і Коваль, — каже Блохін. — Сашу, враховуючи його вік і постійні травми, вирішили не викликати. Не певен я, що покличу і когось із гравців молодіжної збірної. Мене здивували їхні нещодавні інтерв'ю. Виявляється, на чемпіонаті Європи вони хочуть зарекомендувати себе в очах західних клубів. Але жоден не сказав, що хоче сподобатися Блохіну і потрапити до заявки на Євро-2012. Для мене таке ставлення дивне.

Потім було тренування. Блохін із помічниками Калитвинцевим, Балем і Альтманом розташувалися в середині поля й весело розмовляли. Тренер воротарів Михайло Михайлов працював із Диканем і П'ятовим. Польових гравців розминав тренер із фізпідготовки київського "Динамо", італієць Вінченцо Пінколіні. Він біг попереду всіх і голосно говорив італійською з Андрієм Шевченком. Іншим гравцям після завершення чергової вправи бадьоро вигукував на російській: "ка-ра-со!".

Заявка збірної України

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Андрій Дикань ("Спартак", Росія), Максим Коваль ("Динамо").

Захисники: Олександр Кучер, Микола Іщенко, В'ячеслав Шевчук, Василь Кобін (усі — "Шахтар"), Віталій Мандзюк ("Дніпро"), Артем Федецький ("Карпати").

Півзахисники: Олег Гусєв ("Динамо"), Руслан Ротань, Сергій Назаренко, Сергій Кравченко (усі — "Дніпро"), Ігор Худоб'як, Денис Кожанов (обидва — "Карпати"), Денис Олійник ("Металіст"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина).

Нападаючі: Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва — "Динамо"), Марко Девич ("Металіст"), Євген Селезньов ("Дніпро"), Андрій Воронін ("Динамо", Росія)

 

Зараз ви читаєте новину «Шовковського не викликали через вік і травми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути