пʼятниця, 04 жовтня 2019 00:10

Шевченко може очолити "Мілан"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.24smi.org
  Андрій Шевченко очолив тренерський штаб збірної України у липні 2016 року. За ”Мілан” він грав вісім сезонів
Андрій Шевченко очолив тренерський штаб збірної України у липні 2016 року. За ”Мілан” він грав вісім сезонів

Італійський "Мілан" програв чотири з шести стартові матчі чемпіонату Італії. Команда перебуває на 16-му місці в турнірній таблиці. Позиції головного тренера 52-річного Марко Джампаоло хиткі. Якщо 5 жовтня "Мілан" не переможе на виїзді "Дженоа", тренера можуть звільнити.

Один з очевидних кандидатів на його заміну — Андрій Шевченко, 43 роки. Нині він працює з національною командою України. Практично вивів її до фінальної частини Євро-2020. Офіційно оформити путівку на Євро збірна України має після домашніх матчів проти Литви, 11 жовтня, та Португалії, 14 жовтня.

Теоретично з листопада Шевченко може очолити "Мілан". Клубом нині керують його друзі — Паоло Мальдіні та Звонимир Бобан. Серед помічників Шевченка у збірній — Мауро Тассотті, який працював тренером "Мілана" з 1997‑го по 2015 роки, та колишній аналітик клубу Андреа Мальдера. Вони напевне захочуть повернутися до Італії і вивести клуб із кризи.

Особливої роботи в Шевченка у листопаді не буде. 17-го команда проведе заключний матч відбору проти Сербії. Потім можна зосередитися на щоденній клубній роботі — це головний показник оцінки якості тренера. Приклади суміщення посад відомі. Голландець Гус Хіддінк одночасно працював у збірній Росії та англійському "Челсі".

Домовитися з президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком теж не становитиме проблем. Шевченко — його кум, ці люди в гарних стосунках. Можливо, Шевченко навіть повністю відійде від збірної. А на його місце прийде 68-річний Мирон Маркевич, для якого робота у збірній — давня мрія і чий вік якнайкраще підходить саме для національної команди.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко може очолити "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути