середа, 21 березня 2012 06:30

Cергій Федченко битиметься за титул "тимчасового" чемпіона

14 квітня в Мехіко харків'янин Сергій Федченко (30 перемог, 13 нокаутів, 1 поразка, 0 нічиїх) проведе поєдинок із чемпіоном світу у трьох вагових категоріях, мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом (53 перемоги, 39 нокаутів, 6 поразок, 1 нічия). На кону стоятиме вакантний пояс "тимчасового" чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації у вазі до 63,5 кг. Повноцінним титулом WBO у цій вазі володіє американець Тімоті Бредлі.

Для Федченка, якому 10 квітня виповниться 31 рік, це буде перша спроба завоювати титул чемпіона світу. Нині боксер промоутерської компанії братів Кличків "К2 Юкрейн" володіє поясом чемпіона Європи за версією WBO і посідає п'яту сходинку світового рейтингу цієї організації.

Хуан Мануель Маркес навіть у 38 років продовжує залишатися одним із найсильніших боксерів сучасності незалежно від ваги. У своєму останньому поєдинку 12 листопада 2011 року мексиканець програв за спірним рішенням більшості суддів найкращому боксерові світу Менні Пак'яо з Філіппін. Це була третя зустріч Маркеса з Пак'яо — 2004 року судді зафіксували нічию, а 2008-го віддали перемогу Пак'яо розділеним рішенням.

Боксерські експерти в один голос називають двобій Маркеса з Федченком — місматчем, тобто боєм не рівних суперників.

— Цей бій — шанс для Федченка заявити про себе на весь світ. Він розуміє це і, напевно, зробить усе можливе, щоб стрибнути вище голови, — каже боксер-професіонал суперсередньої ваги, харків'янин Роман Шкарупа, 32 роки. — Тому не варто говорити про цей бій як про місматч. Сергієві не вистачає ударної потужності і фізичної сили, але все це він може компенсувати швидкістю та великим технічним арсеналом.

Як треба діяти українцеві, щоб збільшити свої шанси?

— Обидва боксери сповідують контратакуючий бокс. Сергій повинен за рахунок своєї швидкості змушувати супротивника промахуватися і потім карати його. Ні в якому разі не можна йти в розмін, оскільки Маркес відмінно почуває себе на середній дистанції. До того ж мексиканець — справжній нокаутер.

Маркесу 38 років, він провів багато важких боїв.

— Останній бій із Менні Пак'яо показав, що Маркес у відмінній формі. Тому навряд чи за такий короткий час він різко постаріє і втратить у своїх кондиціях.

Маркес може недооцінити суперника?

— Ні. Мексиканець — дуже досвідчений, загартований у багатьох баталіях боєць. Він однозначно поставиться до цього бою серйозно. Маркес розуміє, що Федченко голодний до великих перемог і для нього це шанс, якого більше може не бути.

Зараз ви читаєте новину «Cергій Федченко битиметься за титул "тимчасового" чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути