Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 17:00

Серб Марко Девіч хоче грати за збірну України

Автор: фото: PHL
  Марко Девіч починав свою кар’єру в луцькій ”Волині” влітку 2004 року. Через два роки після цього він перейшов до ”Металіста”
Марко Девіч починав свою кар’єру в луцькій ”Волині” влітку 2004 року. Через два роки після цього він перейшов до ”Металіста”

У збірній України може з"явитися перший футболіст, який народився за межами території колишнього Радянського Союзу. Бажання виступати у вітчизняній національній команді висловив атакувальний півзахисник харківського "Металіста" Марко Девіч, 24 роки. Він народився в Белграді, але пропозиції виступати за збірну Сербії так і не дочекався.

— Якщо Олексій Михайличенко (головний тренер збірної України. — "ГПУ") запросить мене, погоджуся, — стверджує Девіч.

Михайличенко ситуацію з можливим залученням Девіча не коментує. Натомість президент Національної федерації футболу України Григорій Суркіс зазначив, що процес натуралізації виконавця може розпочатися лише через бажання головного тренера й буде нелегким.

У Девіча немає українського коріння. Він не одружений з нашою співвітчизницею. Ці два фактори спростили б отримання футболістом українського громадянства. Крім того, щоб мати український паспорт, Девічу потрібно відмовитися від сербського. Є й інша проблема: уродженець іншої країни може розраховувати на українське громадянство, якщо мешкає в нашій державі не менш як п"ять років. Девіч проживає в Україні тільки 3,5.

— Я знаю, що представники тренерського штабу збірної України приїздили переглядати Девіча (на останньому матчі "Металіст" — "Дніпро" був присутній Михайличенко. — "ГПУ"), — розповідає "ГПУ" наставник "Металіста" Мирон Маркевич, 57 років. — Думаю, у ньому зацікавлені. Технічно обдарований футболіст, у грі головою не найгірший в Україні, чітко читає розвиток атаки. Класичний другий форвард. Чи міг би він замінити Вороніна, який виконує схожі функції в національній команді? Це запитання не до мене. Слабкі сторони Марко? "Одноногість" — ліва в нього працює на полі гірше, ніж права.

Дотепер за збірну України виступали чимало уродженців Росії та білорус Артем Мілевський. 2002 року готовність зіграти у вітчизняній національній команді висловили чотири аргентинці, які мали українське коріння — Дієго Климович, Хуліан Кмет, Патріціо Кампс та Свен Чатрук. Але українці ними не зацікавилися.



Результати повторних чвертьфінальних матчів Кубка УЄФА

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — 0:1 (перший матч — 4:1)
"Гетафе "(Мадрид, Іспанія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 3:3 (1:1)
ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — "Фіорентина" (Флоренція, Італія) — 0:2 (1:1)
"Спортінґ" (Лісабон, Португалія) — "Рейнджерс" (ґлазґо, Шотландія) — 0:2 (0:0)

1/2 фіналу
"Баварія" — "Зеніт"
"Рейнджерс" — "Фіорентина"
Перші матчі відбудуться у четвер, 24 квітня, на полях команд, указаних першими. Повторні — 1 травня.
Зараз ви читаєте новину «Серб Марко Девіч хоче грати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути