четвер, 17 червня 2021 07:10

Збірна України пропустила три голи у другому таймі

Збірна України з футболу програла стартовий матч Євро-2020/2021. В Амстердамі наші поступилися господарям — збірній Нідерландів 2:3. Усі голи забиті в другому таймі. Українці поступалися — 0:2. Зуміли зрівняти рахунок після влучних ударів Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука. Але суперник за 5 хв. до кінця зустрічі провів вирішальний м'яч.

— Поєдинок сподобався, — говорить колишній футболіст і тренер Ігор Яворський, 62 роки. — Скептикам, які дорікають програшем, радив би звернути увагу на швидкості в матчі. У перші 10 хвилин вони були просто космічні. Зрозуміло, що тренер Нідерландів Франк де Бур зробив ставку на домінування в швидкості своєї команди. Розрахунок був на помилки, яких припускатимуться українці. Але план спрацював частково. Бо Україна не лише підтримала швидкості, а й сама провела кілька атак, за якими не встигали захисники. Напруга матчу була дуже висока. Ми почали здавати ближче до перерви. До всіх причин додалася втрата Зубкова — швидкого й фізично потужного флангового півзахисника, який травмувався на 10-й хвилині.

Його замінив Марлос. Зіграв слабко?

— Факт — лівому оборонцеві Віталію Миколенку було дуже важко. Працював за двох. Марлосу складно давати швидкість у матчах, коли суперник просто шалено пресингує і не дозволяє підняти голови. Шапаренко, який замінив ексбразильця, почувався ліпше. Не найкращий матч провели Малиновський і Зінченко. Можливо тому, що Олександр грав не на тій позиції, до якої звик у клубі. Сподобався Яремчук. Відчувалося, що Роман — лідер свого клубу й саме він взяв на себе ініціативу в моменти, коли нам було найважче.

17 червня наші грають у другому турі з Північною Македонією. Що непокоїть напередодні зустрічі?

— Я переглядав поєдинок Австрії й Північної Македонії. Складалося враження, що ці команди нам по зубах. Ускладнює ситуацію, що австрійці провели три м'ячі супернику (виграли — 3:1. — ГПУ). Нам тепер доведеться забивати більше, якщо мріємо про друге місце в групі. Плюс тривалий переліт, втома від дуже інтенсивного матчу. Велику роль гратиме емоційний заряд наших хлопців. Вони розуміють, що наступного шансу доведеться чекати довго. А для старших футболістів його може й узагалі не бути.

А чи не повториться ситуація 2016 року, коли ми в напруженій боротьбі поступилися фавориту — Німеччині, а в другій зустрічі програли аутсайдеру — Північній Ірландії?

— Так, боюся цього. 90 відсотків можливого виходу до 1/8 фіналу вирішуватиметься в другому поєдинку. В разі нічиєї або поразки від македонців про вихід із групи можна забути. А три очки заспокоять команду. Це матиме додатковий психологічний ефект перед вирішальним матчем з Австрією 21 червня.

Футбол. Євро‑2020/2021

Другий тур

Група "С"

17 червня, четвер

Україна — Північна Македонія

16:00, тут і далі час — київський. Бухарест, Румунія. Стадіон "Національний". Прогноз погоди: +26°C, дощ

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

22:00 Нідерланди — Австрія

Третій тур

21 червня, понеділок

Україна — Австрія

19:00. Бухарест, Румунія. Стадіон "Національний". Прогноз погоди: +26°C, дощ

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

19:00 Північна Македонія — Нідерланди

Примітка: до 1/8 фіналу виходять дві найкращі команди групи, а також чотири із шести тих, що посіли треті місця

Зараз ви читаєте новину «Збірна України пропустила три голи у другому таймі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути